به سایت "جاذبه های توریستی و گردشگری" خوش آمدید.
امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های توریستی ایروان ارمنستان

جاذبه های توریستی و گردشگری

به عنوان پایتخت کشور تاریخی و غنی از لحاظ فرهنگی ارمنستان، غیر ممکن است که حوصله گردشگران در شهر ایروان سر برود. به قدری کار برای انجام در این فضای فشرده از لحاظ جغرافیایی وجود دارد، که برنامه ریزی شما برای روزهای سفرتان بسیار شلوغ خواهد بود.

ساختمان اپرا ایروان ارمنستان

ساختمان اپرا و باله ملی ارمنستان در واقع همان تئاتر دانشگاهی ارمنستان است که در سال ۱۹۳۳ توسط معمار طراح برجسته ارمنستان، الکساندر تامانیان طراحی و به دست خود او افتتاح گردید. از شگفتی های بی نظیر این ساختمان آن است که در یک ساختمان دو تالار با سقفی مشترک است اما هر دو سالن از نظر اکوستیک بسیار عالی هستند. این ساختمان دو سالن کنسرت دارد که یک سالن به نام اولین اپرانویس ارمنی نامیده شده و دیگری سالن اپرا و باله ملی تئاتر الکساندر سپندریان است. این ساختمان جدا از یک جاذبه گردشگری برای مسافران محلی برای تماشای اپرا و باله ملی تئاتر دانشگاهی ارمنی است. ساختمان اپرا یکی از سایتهای فرهنگی در ایروان است. این ساختمان در چهار راهی استقرار دارد که خیابان های تامانیان، تریان، سایات نوا و خیابن ماشتوت به این چهار راه منتهی می شود.

یکی ازشاهکار های معماری شهر ایروان وجزو یکی از ۱۰ سالن اپرای برتر دنیا می باشد که بنا م Aram kachatorian ( اولین اپرا نویس ارمنی ) نام گذاری شده است.اساسا این ساختمان از ۲ قسمت تشکیل شده که سالن غربی ان سالن فیل هار مونیک (ارکستر سمفونی ) به نام Aram kachatorian و سالن شرقی ان سالن اپرا وباله به نام Alexander spendiarian می باشد این بنا با طراحی و نظارت مستقیم معمار معروف Alexander Tamanian در سال ۱۹۳۱ ساخته شده است ودر سال ۱۹۳۶ در نمایشگاه بین المللی پاریس مدال طلای معماری را دریافت کرده و اولین برنامه ای که در ان اجرا شده درسال ۱۹۳۲ بوده است .درسالهای اخیر یکی از مراکز جذب توریست محسوب می شود هنرمندان معروف بسیاری جهت برگزاری کنسرتهای موسیقی درساختمان اپرا به ارمنستان سفر می کنند واز استقبال خوبی برخوردارمی شوند .مراکز تفریحی بسیاری دراطراف ساختمان اپرا دایر گردیده که تمام مسافران از این امکانات مخصوصا در فصل تابستان استفاده می نمایند .

ساختمان اپرا یکی از ساختمان های فرهنگی در ایروان است که در چهار راهی استقرار دارد که خیابان های تامانیان، تریان، سایات نوا و خیابن ماشتوت به این چهار راه منتهی می شود.

چگونه به ساختمان اپرا برویم؟

برای رسیدن به اپرا در هر نقطه که از شهر ایروان باشید تنها ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بیشتر زمان نمیبرد تا به برای بازدید از این بنا صرف کنید، البته اگر در مرکز شهر باشید این زمان تنها به ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کاهش میابد. ساختمان اپرا در نزدیکی بنای کاسکاد ایروان بنا شده است بطوری که اگر بر فراز هزار پله باشید این بنا به خوبی قابل مشاهده است. برای دسترسی به این بنا از خیابان شمالی میدان جمهوری پیاده روی کوتاهی شما را به ساختمان اپرا می رساند.

محل تهیه بلیط برای تماشای اپرا

دفتر اداری ساختمان اپرا در محلی نزدیک خود ساختمان اپرا قرار دارد که با مراجعه به این دفتر می توانید هر بلیطی که مد نظرتان است تهیه نمایید. همچنین برای تهیه بلیط می توانید به سایت های آنلاین نیز مراجعه نمایید.

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe7128d852b.jpg

 

کلیسای جامع Etchmiadzin

اولین و آخرین امید ارامنه خداوند است و مردم مذهبی ارمنستان هم اکنون هم آماده ی مبارزه برای باورها و ایمان خود هستند. تعداد کلیساهای ساخته شده در بیشمار است. آنها در کلیسا احساس آرامش، محافظت و آرام و رها بودن دارند. ارامنه  معتقد هستند کلیسا باید در مکانی بسیار مناسب و خوب ساخته شود و این یک قاعده کلی است. اما عیسی مسیح معتقد بود که کلیسا باید در مکانی ساخته شود که مردم امکان رفت و آمد را داشته باشند و برای دعا به کلیسا مراجعه کنند. ارامنه مسیحیت را در سال ۳۰۱ میلادی با تلاش های سنت گریگور روشنگر، پادشاه ارمنستان تیرداد عادل به مسیحیت گرویده و در نهایت مسیحیت را  به عنوان دین رسمی کشور خود برگزید. گریگور روشنگر، نقش بزرگی در گسترش مسیحیت در ارمنستان ایفا کرد. محل ساخت کلیسای اچمیازین را گریگور روشنگر در خواب میبیند. اعتقاد بر این است که یک روز گریگور روشنگر می گوید در آن عیسی مسیح را بر فراز چشم اندازی دیدم که با یک چکش طلا زمین را نشان می دهد ،نقطه ای که در آن از او می خواست یک کلیسا ساخته شود. او خواب خود را به اینصورت تعریف می کند: در خواب ظاهری با هیبت انسان را دیدم که بسیار بزرگ و فوق العاده بود. او با چکش طلایی که در دست داشت به زمین شاره میکرد و محل ساخت کلیسا را نشان می داد. در نهایت کلیسای اچمیازین در سال ۳۰۳ میلادی به نام کلیسای مادر اچمیازین مقدس به معنی (از تبار آمدن تنها پسر مولود) ساخته شد

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe71299e52e.jpg

 

شهر مذهبی اجمیازین

در ۲۵ کیلومتری غرب ایروان واقع شده است ودرحال حاضر چهارمین شهر بزرگ ارمنستان محسوب میگردد مرکزروحانیت ارمنستان ومحل نشست اسقف اعظم می باشد .شهر اجمیازین از قرن ۳و۴ قبل ازمیلاد مسیح ساخته شده و واقارشابات نام داشته است ودران زمان پایتخت ارمنستان بوده وتا قرن ۴ میلادی مهمترین شهر محسوب شده است . ارمنستان قدیمی ترین کشور مسیحیت در دنیا به شمار میرود که با به رسمیت شناخته شدن دین مسیحیت این کشور پیشرفت های زیادی کرد از جمله رونق گرفتن شهرهاوپیدایش خط ارمنی وغیره.روایت شده است که درزمان شاه عباس علماو وزرای ارمنی بسیاری ساکن ایران بوده اند که تصمیم برگشت به ارمنستان داشتند.شاه عباس برای مانع شدن خروج انهااز کشور تصمیم می گیرد که سنگ سنگ کلیسای اجمیازین رابه ایران برده واین تصویر شاه عباس را برروی دیوارحک کنند.و درنهایت شاه عباس با دیدن تصویرخود از این کار منصرف شده وتصمیم میگیرد کلیسایی باهمین شکل ومعماری درجلفای اصفهان بنا کند که تا کنون باقی مانده است ومرکز روحانیت در اصفهان می باشد. بنیانگذار کلیسای اجمیازین گریگورلوساوریج مقدس بوده که روایت میشود که او خواب می بیند خداوند محلی را به اوبایک عصای طلایی نشان می دهد و او تصمیم به ساخت کلیسا در ان منطقه مگیردکه این محل با عصا نشان داده شده دقیقا در وسط کلیسا قرار گرفته ومقبره گریکور لوساوریچ مقدس می باشد وبعدها باستان شناسان به این نتیجه می رسند که زیر این محل درزمان های گذشته معبد خدایان بوده است ساخت ان مربوط به سال ۳۰۱-۳۰۳ میلادی مباشد عمده باسازی ان در قرن ۱۷ صورت می گیرد .

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe7005cb7f6.jpg

 

میدان جمهوری ایروان

هراپاراگ یا هراپاراک در زبان ارمنی به معنای میدان است. هراپاراک میدان بزرگ مرکزی در ایروان ، ارمنستان است که به نوعی از برجسته ترین نماد های شهر ایروان است. میدان دارای یک الگوی خاص به شکل سنگ فرش شبیه به فرش ارمنی می باشد. رقص فواره بزرگ آب در قسمت شمالی محوطه و در مقابل گالری ملی قرار گرفته است.در فصل های گرم هر شب حدود دو ساعت از ساعت ۹ یا ۱۰ تا ساعت۱۱ رقص نور و فواره ی موزیکال در میدان جمهوری اجرا می شود.میدان جمهوری محل برگزاری جشن ها و مراسم ها است. در مورخ ۲۱ دسامبر برابر با جشن استقلال ارمنستان جشن بزرگی در این میدان برگزار می گردد. میدان هراپاراک از میادین بیضی شکل است که خیابان های آبوویان، نعلبندیان، تیگران کبیر، وازگن سارگسیان و آمیریان به آن وارد می شود. این میدان که ۱۴۰۰۰ متر مربع مساحت دارد، توسط آلکساندر تامانیان طراحی شده است و کل طراحی میدان دارای طراحی واحدی است. ساخت این میدان از سال ۱۹۲۶ شروع و در سال ۱۹۵۸ تکمیل گردید.

این میدان در مرکز شهر ایروان قدیم واقع شده که در سال ۱۹۲۶ با طراحی ونظارت مستقیم شخص الکساندر تامانیان بنا گردیده است .نام قدیم این میدان لنین بوده است .این بنا ساختار پیچیده ای دارد طرح میدان بصورت بیضی شکل است ودر اطراف ان ساختمان های دولتی و فرهنگی قرار گرفته است که شامل ساختمان هییت دولت (درضلع شمال شرقی ) وزارت امور خارجه در (در ضلع شمال غربی ) هتل زنجیره ای MARRIOT ARMENHA (ضلع جنوب غربی ) وپست مرکزی (ضلع جنوب شرقی) ودر مرکز جهت شمالی میدان ساختمان موزه تاریخ وملی ارمنستان قرار گرفته است.در فصل تابستان به عنوان یکی از جذابترین مراکز تفریحی به شمار میرود .در روبروی موزه فواره های موزیکال قرار گرفته که باپخش اهنگ ونور پردازی خاص هماهنگ است .در ایام جشن های ملی مراسم زیادی در این میدان برگزار می شود ودر انتها با اتش بازی هیجان انگیزی خاتمه می یابد .

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe700621b0c.jpg

 

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe7006680f8.jpg

 

کلیسای گغارت

این مجموعه در۴۰ کیلومتری شرق ایروان در منطقه استان کوتایک ارمنستان که در دل یک کوه کنکاری شده است. تصور ساخت آن با توجه به ابزار محدود و فن آوری آن زمان خیلی ساده به نظر نمی رسد و این مورد یکی از نکات قابل توجه برای ثبت این اثر در فهرست میراث فرهنگی معنوی یونسکو گنجانده شده است.این کلیسا در ۹ کیلومتری از معبد گارنی در درون دره ای قرار گرفته است. این صومعه در قرن ۴ مجدد توسط گریگور روشنگر بازسازی شد. ساخت این بنا به دستور آل زاکریان یکی از ثروتمندترین ارامنه در زمان خود بود داده شد و مالکیت این بنا برای خاندان زاکریان بود که بعدها خاندان پروشیان این ملک را از خاندان زاکریان خریداری می کنند و دستور ساخت کلیسای درونی را می دهند. بیرون کلیسا بالاتر از درب جنوب، نشان خانواده شاهزاده زاکاریان وجود دارد. این نماد شیر سلطنتی همانند نماد های سلطنتی اقوام شرقی است. در سمت راست راهرو، دو ورودی سنگی وجود دارد. ساخت این بنای تکمیلی که از تراش صخره به وجود آمده، ده سال به طول می انجامد

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe700759ac5.jpg

مجسمه مادر ارمنستان

مانند هر کشوری ارمنستان نیز نماد های شهری خاص به خود را دارد. مجمسمه مادر ارمنستان که در پارک پیروزی بر بلندی های ایروان پایتخت کشور ارمنستان واقع شده است. مجسمه مادر ارمنستان (به ارمنی: Մայր Հայաստան، تلفظ: مایْر هایاستان) از تمامی نقاط شهر قابل رویت می باشد. در مکان فعلی که مجسمه مادر در آن واقع شده است مجسمه استالین که ساخته سرگی مرکوف بوده است قرار گرفته. بعد از پیروزی روسیه در جنگ جهانی دوم در تمامی پارک های روسیه پارکی با عنوان پیروزی ساخته شد که در ارمنستان به هاختاناک پارک واقع در خیابان مانومت معروف می باشد. بعد از استقلال ارمنستان مجسمه استالین را پایین آوردند و مجسمه مادر که به دست آراهاروتیان ساخته شده و نشان قدرت و صلح است در سال ۱۹۶۷ جایگزین آن مجسمه شد. این مجسمه نماد زنی است که در زمان حمله ترکان عثمانی در ارمنستان مانده و کشورش را حمایت کرد. مجسمه بالای موزه وزارت دفاع قرار گرفته است که شامل یادبودهای شهدای جنگ جهانی دوم می باشد. ساعت کاری موزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ بعد از ظهر و روزهای شنبه و یکشنبه ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهر می باشد. این مجسمه از بلندترین مجسمه های این کشور است که از هر نقطه ایی دیده می شود، ارتفاع مجسمه ۲۲ متر و ارتفاع کلی بنا ۵۱ متر می باشد. مجسمه را از مس و پایه بنا از بازالت تشکیل شده است.

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe700798d5e.jpg

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe7007df02f.jpg

پارک آبی ایروان

با توجه به بهترین فصل سفر به ایروان که از اردیبهشت تا شهریور ماه می باشد، تفریحات آبی در این فصل از پرطرفدارترین لذت های این سفر می باشد. مجموعه آبی و تفریحی ارمنستان در منطقه ای حدودا ۱۵ دقیقه خارج از مرکز شهر ایروان در خیابان میاسنیکان در منطقه دوردورک ایروان واقع شده است. این مجموعه دارای دو بخش تابستانی و مجموعه سالنی می باشد. مجموعه ایی که پارک آبی ایروان در آن واقع شده است شامل باغ وحش و باغ گیاه شناسی است. ساخت این مجموعه به سال ۲۰۰۱ برمی گردد. پارک آبی داخل سالن دنیای آب ایروان که به آکواتک نیز معروف است، در سال ۲۰۰۸ در زمینی به مساحت ۵هزار متر در کنار پارک تابستانی دنیای آب افتتاح شد. پارک آبی داخل سالن ایروان دارای دو استخر بزرگ، یک استخر کودکان، چندین سرسره بزرگ آبی، آبفشان و امکانات دیگر است. آکواتک همچنین دارای یک هتل با ۲۹ اتاق، یک باشگاه بدنسازی، یک مرکز توانبخشی پزشکی، و امکانات صخره نوردی است.  هتل آکواتک نیز خود دارای استخر سرپوشیده و سرباز می باشد و بسیاری از مسافران مجذوب تفریحات آبی این هتل می شوند. معمولا در بیشتر فصول سال با اقامت در این هتل یک بلیت رایگان برای استفاده از مجموعه پارک آبی دریافت میکنید. اگر قصد شما از سفر به ارمنستان استفاده از این پارک آبی می باشد با توجه به دور بودن این مجموعه از منطقه شهری اقامت در هتل ۴ ستاره آکواتک رو به شما پیشنهاد می دهیم. این مجموعه در تمامی فصول سال باز نیست، فصل کاری از ۱ ژوئن تا ۳۰ سپتامبر است. در زمستان بزرگترین استخر پارک با مساحت ۵۰۰ مترمربع به یک پیست اسکیت تبدیل می‌شود. برای دسترسی به این مجموعه از میدان ریپابلیک (جمهوری) در مرکز این شهر، که حدودا ۵/۵ کیلومتر فاصله دارد این مسیر را می توان از طریق خیابان های نعلبندیان، هراتسی و میاسنیکان در ده دقیقه با خودرو پیمود.

آدرس: ارمنستان، ایروان، نورنورک، خیابان میاسنیکیان، شماره ۴۰

 

 

دره گل ها

دره گل ها در ۵۰کیلومتری شمال شرقی شهرایروان دردامنه کوههای از ویژگی های بارزاین مکان طبیعت سرسبزکوهستانی آن است که در فصل تابستان غرق در گل و گیاهایی زیباو درزمستان باانبوهی ازبرف پوشیده است وازمراکزاصلی تفریحی درطول سال می باشد که شامل مجموعه های ورزشی رستوران ها هتلها وغیره است طول پیست اسکی ۷ کیلومتر است ودرسال ۲۰۰۴ تل سیژ ان را باز سازی وبه تعداد ایستگاه های ان اضافه کردند.مجموعه کلیساهای جامع رادر این دره مشاهده مکنیم که ۴ کلیسای بزرگ و۲ کلیسای کوچک تشکیل شده است.کلیسای اصلی به اسم GRICOR مقدس است که درسال ۱۰۱۳ میلادی ساخته شده .ودر محوطه کلیسا مقبره بنیانگذار ان GRICOR وسنگهای سلیبی قرن ۱۲و۱۳ می باشد ونیز مقبره ۲ پادشاه ارمنی که در جنگ سلجوقیان جان سپرده اند می باشند.

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe70472997d.jpg

 

 

 

موزه یادمان نسل‌کشی ارمنی ها (Tsitsernakaberd Armenian Genocide Museum)یادمان ارمنستان به نام تسیتسرناکابرد به احترام تمام قربانیان نسل کشی ارمنی ها، مکانی مهم است که بازدید از آن برای هر مسافری به ایروان توصیه می شود. در مرکز این بنای یابود، شعله ای دائمی وجود دارد که از زمان مراسم افتتاحیه این مجموعه روشن مانده است، و بازدیدکنندگان در اطراف آن گل هایی را به یاد قربانیان قرار می دهند. تسیتسرناکابرد عهدنامه ای مبنی بر حفظ مردم ارمنی است، و بازدیدکنندگان با هر پیشینه ای تحت تأثیر قدرت احساسی آن قرار می گیرند. برای اینکه درک بهترین از حوادثی که در آن نسل کشی رخ داد پیدا کنید، از این موزه بازدید کنید.

در کنار این مجموعه سه بخش خیلی مهم وجود دارد که شامل :

۱-موزه مستندات تاریخی واثار هنری مربوط به قتل عام سال ۱۹۱۵میلادی.

۲-دیوار بزرگ مستندات سنگی در سمت چپ مجموعه که اسم ایالت ها وشهر هایی که دران قتل عام صورت گرفته شده است.

۳-باغچه درختان کاج که هرکدام از درختان توسط شخصیت های مختلف سیاسی وفرهنگی در زمان بازدید از این مجموعه کاشته شده است.

 

https://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bfe704768945.JPG

ارسال دیدگاه




پربازدید ترین مطالب
  • ماه
  • فصل
  • کل
پر بحث ترین ها
کلیه حقوق سایت متعلق به جاذبه های توریستی و گردشگری می باشد.
طراحی قالب وردپرس : پرشین تیک