به سایت "جاذبه های توریستی و گردشگری" خوش آمدید.
امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

جاذبه های توریستی شهر سوان ارمنستان

جاذبه های توریستی و گردشگری

سوان (به ارمنی: Սևան) یک شهر در ارمنستان است که در استان گغارکونیک واقع شده‌است. این شهر تا سال ۱۹۳۵ یلنوفکا Yelenovka نامیده می‌شد.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e66edbe3f.jpg

 

دریاچه سوان از محبوب ترین جاذبه های گردشگری در کشور ارمنستان است و امکانات تفریحی قابل توجهی در اطراف آن وجود دارد و بازدید کنندگان می توانند با بازدید از آن اوقات خوشی را برای خود و همراهانشان فراهم آورند. دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگ‌ترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های کوهستانی آب شیرین در جهان است در ارتفاعات ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده‌است. از همین رو هرگز بازدید از سوان را در سفرتان به ارمنستان فراموش نکنید. در دریاچه سوان تقریبا حدود ۳۶ جویبار می‌ریزد و تنها رودخانه‌ای که از سوان سرچشمه می‌گیرد رود هِرازدان است.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e6706bf70.jpeg

 

آشنایی با دریاچه سوان

تنها کافیست یک ساعتی از شهر ایروان دور شویم تا به جاذبه زیبا و معروف ارمنستان برسیم. سوان نه تنها بزرگ ترین دریاچه این کشور، بلکه بزرگ ترین پهنه آبی در سرزمین های قفقاز است و با عنوان «چشمان آبی ارمنستان» شهرت دارد. وسعت کل دریاچه سوان و حوضه آبریزش را در حدود ۵ هزار کیلومترمربع ارزیابی می کنند و جالب آن که این محدوده به تنهایی یک ششم از مساحت کل ارمنستان را به خودش اختصاص داده است. باید بدانید دریاچه سوان در یک پارک ملی به همین نام قرار دارد. وسعت خود دریاچه سوان به تنهایی ۱,۳۶۰ کیلومترمربع است و طول و عرضی ۷۴ × ۳۲ کیلومتری و حجمی برابر با ۳۳٫۲ کیلومتر مکعب دارد. در مجموع دریاچه سوان از دو بخش تشکیل شده که در شمال غربی و جنوب شرقی قرار دارند. بخش بزرگتر که در جنوب شرقی قرار گرفته، حداکثر عمقش ۳۹٫۹۲ متر است در حالی که عمق بخش کوچک تر در شمال غربی به ۸۵٫۹ متر نیز می رسد. در کل میانگین عمق دریاچه سوان برابر با ۲۶٫۸ متر است. آب بزرگ ترین دریاچه ارمنستان از ۲۸ رودخانه و جریان مختلف تغذیه می شود؛ اما تنها ۱۰ درصد از آب دریاچه توسط رودخانه هرازدان (Hrazdan) خارج شده و ۹۰ درصد باقی آن تبخیر می شود.

البته ویژگی های شاخص سوان تنها همین ها نیست؛ این دریاچه ۱۹۰۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد و بنابراین یکی از بزرگ ترین دریاچه های آب شیرین و کوهستانی در کل قاره اوراسیاست. همچنین باید توجه داشته باشید که اهمیت دریاچه سوان تنها در عناوین و اعداد خلاصه نمی شود و بیش از ۹۰ درصد صید ماهی و ۸۰% صید خرچنگ ارمنستان از این دریاچه تامین می شود.

در کنار همه این ها، وقتی درون دریاچه به گشت و گذار بپردازید و به تنها جزیره سوان سفر کنید، با یکی دیگر از مهم ترین و مشهورترین جاذبه های ارمنستان، یعنی کلیسای سواناوانک روبه رو خواهید شد. این کلیسا در شبه جزیره معروف دریاچه قرار گرفته و محال است آن را از دست بدهید. همچنین بسیاری از مسافران ارمنستان، به سوان می روند تا ساعاتی در کنار دریاچه استراحت کرده و البته از تفریحات آبی جذابش نهایت لذت را ببرند. در ادامه بیشتر با سایر جذابیت های دریاچه سوان آشنا خواهید شد.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e67108fba.jpg

 

مختصری از تاریخ دریاچه سوان

قدمت دریاچه سوان به ۲۵ تا ۳۰ هزار سال پیش بر می گردد. البته اگر بخواهیم نگاه دقیق تری به پیشینه پهنه وسیع بیاندازیم، خواهیم دریافت که نخستین جرقه پیدایش دریاچه سوان در دوره کواترنری و حدود دو و نیم میلیون سال پیش زده شده است. زمانی که در جریان ساخت و جا به جایی پوسته های زمین، دریاچه ای ۱۰ برابر دریاچه کنونی پدید آمد.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e67156933.jpg

 

پارک ملی سوان

در اطراف دریاچه سوان محدوده وسیعی از کشور ارمنستان را پارک ملی احاطه کرده است که این دریاچه هم درون این پارک نیز قرار دارد. جالب است بدانید که این پارک یکی از چهار پارک ملی حفاظت شده در کشور ارمنستان به شمار می رود. زمان ساخت این پارک به سال ۱۹۷۸ میلادی بر میگردد و هدف از ساخت آن قرار گرفتن این مجموعه زیر نظر کارشناسان بوده است تا این جواهر آبی رنگ و جذاب منطقه را از بی مهری ها و خشونت انسانی به دور نگه داشته شود. از زمانی که این منطقه به پارک ملی تبدیل شد، بسیاری از عوامل محیط زیستی منطقه مانند اکوسیستم ها مورد بررسی قرار گرفته اند و حتی بر روی ماهی گیری دریاچه سوان نظارت هایی به عمل آمده است.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e67198804.jpg

 

سواحل دریاچه سوان

از آن جا که ارمنستان به هیچ دریایی راه ندارد، در نتیجه می توان دریافت سواحل دریاچه سوان که بزرگ ترین پهنه آبی این کشور است چقدر می تواند مورد توجه ارمنی ها باشد. در طی سال های مختلف، اقامتگاه ها و هتل های بسیاری در کناره دریاچه احداث شدند و ساحلی اختصاصی در اختیار مسافران خود قرار دادند. تا مدتی این روال ادامه داشت تا آن که در سال ۲۰۱۱ دولت ارمنستان متعهد شد از این روند جلوگیری کرده و فضایی را ایجاد کند تا همه اقشار مردم ارمنستان بتوانند از دریاچه سوان استفاده کنند. به این ترتیب سواحل عمومی بسیاری در دور تا دور دریاچه سوان ایجاد شدند و امروزه در هر کدام امکانات و خدمات رفاهی مناسبی به چشم می خورد. اقامتگاه های ساحلی، زمین های بازی کودکان و زمین های ورزشی، پارکینگ رایگان، سرویس بهداشتی، خدمات درمانی، ماموران غریق نجات از جمله چیزهایی است که در سواحل عمومی سوان وجود دارند.

پیشینه دریاچه سوان به ۲۵ تا ۳۰ هزار سال پیش بر می گردد! البته اگر بخواهیم نگاه دقیق تری به پیشینه این پهنه وسیع بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که نخستین جرقه پیدایش دریاچه سوان در دوره کواترنری و حدود دو و نیم میلیون سال پیش زده شده است. زمانی که در جریان ساخت و جا به جایی پوسته های زمین، دریاچه ای ۱۰ برابر دریاچه کنونی پدید آمد.

 

در دریاچه سوان ارمنستان، چندین نوع ماهی از جمله قزل آلای مخصوص این دریاچه زندگی می کنند. دریاچه سوان، زیستگاه چند پرنده از جمله کاکایی ارمنی، قوی توندرا، غاز پیشانی‌سفید، اردک بلوطی غواص و… است.

معروف ترین جاندار این منطقه که شهره خاص و عام است، ماهی قزل آلای سوان است. همان طور که نام این ماهی نشان می دهد، بومی دریاچه سوان است و تنها در آب های این دریاچه یافت می شود. قزل آلای سوان یکی از پرطرفدارترین ماهی ها در ارمنستان است و در طبخ غذاهای دریایی این کشور نیز بسیار کاربرد دارد. بسیاری برای ناهار خود در کنار دریاچه سوان، روی ماهی های کبابی قزل آلا حساب می کنند و شما هم می توانید این ماهی های کبابی لذیذ را تجربه کنید.

جالب آن که موجودات بومی سوان تنها در ماهی ها و آبزیان خلاصه نمی شود و زندگی بیش از ۲۰۰ گونه پرنده مختلف به این دریاچه وسیع بستگی دارد که از این میان، ۹۵ گونه برای زاد و ولد خود روی دریاچه سوان حساب می کنند. همچنین دریاچه سوان مکان مهمی برای تخم گذاری کاکایی ارمنی (نوعی مرغ دریایی) محسوب می شود و در فصل تخم گذاری می توانید حدود ۴ هزار تا ۵ هزار جفت از این پرندگان را در اطراف دریاچه سوان تماشا کنید.

به هنگام موسم مهاجرت، سوان همچنان آغوش گرمش را به روی پرندگان می گشاید و در این زمان گونه هایی شکاری چون سنقر گندم‌زار و عقاب صحرایی و گونه هایی آبی مانند اردک بلوطی غواص، اردک ساکت کاکل قرمز، قوی تندرا و کاکایی سربزرگ در پهنه وسیع سوان به چشم می خورند. گاهی اوقات نیز پرندگان بومی و کمیابی چون غاز پیشانی سفید کوچک به دریاچه سوان مهاجرت می کنند.

از دیگر جانداران بومی این منطقه می توان به نوعی بز وحشی و پلنگ ارمنی اشاره کرد که متاسفانه هر دوی این جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارند و جمعیت آن ها به نسبت گذشته بسیار کاهش یافته است.

بهترین فصل سفر به دریاچه سوان

همان طور که اشاره شد دریاچه سوان در ارتفاع ۱۹۰۰ متری واقع شده است و محیطی کوهستانی دارد، بنابراین عجیب نیست که در این ناحیه با آب و هوای متفاوتی از شهر ایروان رو به رو شوید و باید بدانید آب و هوای این منطقه در هر زمان به نسبت ایروان خنک تر خواهد بود. به طوری که دمای آب دریاچه در تابستان بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است.

در هر زمانی که به دریاچه سوان سفر کنید، جاذبه ها و زیبایی های متفاوتی را خواهید دید:

بهار: اگر موسم بهار را برای گشت و گذار و تفریح در دریاچه سوان انتخاب کنید، پهنه سوان را به رنگ سبز آبی دلبرانه ای خواهید دید و بسته به زمان مراجعه امکانش هست که با شکوفه های بهاری یا مناظر سرسبز غافلگیر شوید.

تابستان: بهترین زمان برای تفریحات آبی و هیجانی پیش روی شماست. می توانید به ساده ترین شکل ممکن تن تان را به آب سوان بسپارید و یا سوار بر چتر بر فراز سوان پاراگلایدر برانید!

پاییز: گرچه هوا قدری سردتر از فصل تابستان است، با این حال هنوز نمی توان ماهی های کبابی سوان و مناظر زیباش را از دست داد.

زمستان: اگر زمستان را برای بازدید از سوان اختصاص دهید، با منظرهای سپید پوش، برفی و زیبا از بزرگ ترین دریاچه و مروارید طبیعت ارمنستان رو به رو خواهید شد.

همان طور که دیدید در هر فصل با جلوه دلبرانه ای از طبیعت سوان رو به رو هستید و بهترین فصل سفر برای هر شخص می تواند متفاوت باشد؛ با این حال می توان گفت که بهار و تابستان، به سبب تفریحات متنوع و آب هوای دلپذیرشان، بهترین فصل بازدید و گردش در سوان هستند.

 

صومعه سواناوانک | Sevanavank

یکی از معروف ترین جاذبه های ارمنستان، صومعه سواناوانک است که در شبه جزیره دریاچه سوان قرار دارد. بسیاری خود را به دریاچه سوان می رسانند تا این صومعه را از نزدیک ببینند و در واقع با یک تیر، دو نشان بزنند. قدمت این صومعه تاریخی و مورد توجه کشور ارمنستان، به قرن نهم میلادی بر می گردد، زمانی که شاهدخت مریم -دختر پادشاه وقت- دستور ساخت صومعه سواناوانک را داد. این صومعه مجموعه ای از دو کلیساست که گنبدهایی هشت ضلعی دارند و بسیار به یک دیگر شبیه اند.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e67253f8c.php

 

البته بد نیست بدانید صومعه سواناوانک در تنها جزیره دریاچه سوان ساخته شده بود؛ اما پس از استفاده بی رویه از آب سوان و کاهش سطح آب دریاچه، این جزیره به شبه جزیره بدل شد و بنابراین امروزه برای دسترسی به کلیسا، نیازی به قایق سواری ندارید و به راحتی می توانید از مسیری زمینی به آن برسید.

صومعه هایراوانک

صومعه مشهور و تاریخی دیگری در بخش شمال شرقی دریاچه سوان به چشم می خورد که بازدید از آن را نیز نمی توان از دست داد. صومعه هایراوانک درست در نزدیکی روستای کوچکی به همین نام قرار گرفته و پیشینه اش به قرن ۹ تا ۱۲ میلادی باز می گردد. این مجموعه رهبانی چند ساختمان مانند کلیسا، نمازخانه و سالن انجمن را در خود جای داده است.

پس از بازدید از صومعه هایراوانک می توانید در محوطه اطرافش گردش کنید و خود را به خاچکارها (Khachkar) یا چلیپاسنگ ها برسانید. خاچکارها در واقع نوعی سنگ قبرهای قدیمی هستند که به تزیینات، نمادها و حکاکی های منحصر به فردی آراسته شده اند. اگر به گشت و گذار خود در جهت شمال غربی ادامه دهید، در فاصله کمی به بقایایی از قلعه ای باستانی و چند هزار ساله خواهید رسید. جالب آن که باستان شناسان در این منطقه اشیای تاریخی و عتیقه بسیاری چون سلاح های فلزی و سنگی، بت های سفالی، ظروف مختلف و … را پیدا کرده اند که قدمت آن ها به عصر آهن و حدود ۳۳۰۰ سال پیش بر می گردد.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e67313440.jpg

 

قبرستان نوراتوس

اگر به بخش غربی دریاچه و ۴۰ کیلومتری شهر سوان برویم، به روستایی تاریخی و با اهیمت خواهیم رسید که به سبب گورستان متفاوتش مشهور است. قبرستان نوراتوس، مجموعه ای از ۹۰۰ خاچکار یا چلیپاسنگ بی نظیر است که قدمت برخی از این سنگ قبرها به قرن دهم میلادی بر می گردد. باید بدانید که با بازدید از نوراتوس، در واقع بزرگ ترین مجموعه خاچکارهای جهان را پیش روی خود دارید.

 

روستای نرکین گتاشن

در بخش جنوبی دریاچه سوان، روستای مهم و معروف دیگری به نام نرکین گتاشن به چشم می خورد که میزبان کلیسایی تاریخی بوده و در دل خود رودخانه وروتان را نیز جاری کرده است. علاوه بر این دو، گورستان وسیع دیگری نیز در این روستا انتظار شما را می کشد که تعداد زیادی چلیپا سنگ و خاچکار ار در خود جای داده است.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e6736dd45.JPG

کلیسای سنت جیکوب

درست در نزدیکی صومعه تاریخی و جذاب سواناوانک، کلیسای سیاه رنگ و کوچک دیگری در شهر سوان به چشم می خورد که گرچه به پای رقیب خود نمی رسد، اما ارزش بازدیدی کوتاه مدت را دارد. این کلیسا تماما از سنگ توف مشکی ساخته شده و اغلب اوقات خلوت و دنج است. شما همچنین می توانید راهب های کلیسا را در حین کار و انجام وظایف شان ببینید.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e6744e37b.jpg

قلعه آدزبرد

قلعه آدزبرد یکی دیگر از جاذبه های تاریخی است که در اطراف دریاچه سوان واقع شده است. نام این قلعه در گذشته ها تیسبا بوده که با گذر زمان به آدزبرد تغییر کرده است. برای آن که به این قلعه برسید، باید به سوی بخش جنوبی دریاچه سوان حرکت کنید و خودتان را به شهر تسووینار برسانید، محل قرار گیری این قلعه درست در سمت شرقی شهر است. جالب است بدانید که این قلعه تنها یک مکان دیدنی بلکه زمانی محل اقامت پادشاهی اورارتو در ۲۸۰۰ سال پیش بوده است. یکی دیگر از دلایل اهمیت این قلعه آن است که از سالم ترین قلعه های برجا مانده در اطراف دریاچه سوان است.

http://tourism7.com/wp-content/uploads/2018/11/5bf3e6747f37b.jpg

 

 

1 دیدگاه

  • ساحل گفت:

    خیلی بده شبیح عکسا نیست

  • ارسال دیدگاه



    
    پربازدید ترین مطالب
    • ماه
    • فصل
    • کل
    پر بحث ترین ها
    کلیه حقوق سایت متعلق به جاذبه های توریستی و گردشگری می باشد.
    طراحی قالب وردپرس : پرشین تیک