به سایت "سایت توریسم 7" خوش آمدید.
امروز یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳

معرفی کشور تونس

سایت توریسم 7

معرفی کشور تونس

تونس شمالی ترين كشور قاره آفریقا است که در حاشیه دریای مدیترانه واقع شده و با کشورهای الجزایر و لیبی مرز مشترک دارد. همچنین طول سواحل آن در دریای مدیترانه، ۱۱۴۸ کیلومتر است. مساحت این کشور ۱۶۳,۶۱۰ کیلومتر مربع بوده که از این نظر نظر نود و سومین کشور پهناور دنیا محسوب می شود. جمعیت تونس نزدیک به ۱۱٫۵ میلیون نفر و پایتخت آن هم شهر تونس است. از این تعداد ۴۰ درصد از مردم تونس سنی زیر ۲۴ سال دارند و نزدیک به ۵۰ درصد آن ها هم بین ۲۵ تا ۵۴ سال سن دارند. در کل کشور تونس دارای جمعیتی جوان است. نرخ رشد جمعیت در تونس کمتر از یک درصد است و زبان اصلی آن ها هم عربی است. البته به ترتیب، زبان های فرانسه، انگلیسی و تا حدی ایتالیایی نیز در امور اقتصادی در این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. بررسی‌های ژنتیکی نشان می‌دهد که این مردم از دیدگاه نژادی همگن نیستند و آمیزه‌ای از تیره‌های گوناگون هستند که در طول تاریخ پر فراز و نشیب این کشور، از آسیا و اروپا به شمال آفریقا کوچ کرده‌اند. مردمان کرانه‌های شمالی تونس به سبب مهاجرپذیر بودن این سرزمین، آمیزه‌ای از بربرها، فنیقی‌ها، کارتاژی‌ها،رومیان و عرب‌ها هستند. این در حالی است که مردمان بخش‌های مرکزی و جنوبی تونس بیشتر تبار بربر دارند. پایتخت کشور تونس دارای ۲٫۵ میلیون نفر جمعیت بوده و در کنار شهر باستانی کارتاژ قرار گرفته است. در سال ۱۵۳۴ میلادی عثمانیان به سرکردگی «بارباروس خیرالدین پاشا» این شهر را اشغال کردند، ولی از سال ۱۵۹۱ حکومت محلی به گونه‌ای مستقل از استانبول عمل می‌کرد.

در سال ۱۸۸۱ شهر تونس به دست فرانسویان افتاد و معماری این شهر به کل دچار تغییرات زیادی شد. از پایان ۱۹۴۲ تا میانه‌های ۱۹۴۳ شهر تونس در دست نیروهای متفقین بود. پایتخت کشور تونس پر از دیدنی های مختلف و جذابی است. از بازارهای رنگارنگ و پرهیاهوی شرقی تا محله‌های قدیمی با حال و هوای قرون ‌وسطا و امروزی، همه این ها را می توانید در این شهر زیبا پیدا کنید. بخش مرکزی شهر که مدینه نام دارد، حدود ۱۵۰۰ سال قبل ساخته شده و مهم ترین قسمت آن هم مسجد زیتونه است. صفاقس، سوسه، نابل، مهدیه، باجه، قیروان، قفصه، و بنزرت از جمله مهمترین شهرهای دیگر کشور تونس هستند. تونس برای اولین بار توسط فنیقی ها در قرن ۱۲ پیش از میلاد مسكوني گرديد. پس از آن، در قرن ۵ قبل از میلاد، دولت شهر کارتاژ، منطقه ای که امروزه تونس و همچنین بخش عمده ای از منطقه مدیترانه را شامل مي شود، تحت تسلط خود درآورد. این کشور در ۱۴۶ پیش از میلاد توسط امپراتوري روم تصرف شد و از آن پس تونس تا سقوط رومی ها در قرن پنجم، بخشي از امپراتوری روم بود. بعد از سقوط این امپراتوری، تونس مورد تاخت و تاز قدرت های مختلف اروپایی قرار گرفت تا سرانجام در قرن هفتم ميلادي به تصرف مسلمانان درآمد. در قرن ۱۹ میلادی فرانسه، تونس رو مستعمره خودش کرد اما این کشور در سال ۱۹۵۶ استقلال خودش را به دست آورد. اولین رئیس جمهور تونس بعد از ۳۱ سال استبداد در سال ۱۹۸۷ به دست زین العابدین بن علی سرنگون شد. حکومت خود بن علی هم ۲۳ سال بعد در سال ۲۰۱۱ توسط قیام های مردم در آن زمان، که به بهار عربی معروف شده بود، سقوط کرد و بن علی هم به عربستان فرار کرد.

     شهر تونس، پایتخت کشور تونس

اگر قصد سفر به کشور تونس را دارید:

تونس با هزاران کیلومتر ساحل ماسه‌ای همیشه آفتابی در حاشیه‌ دریای مدیترانه، خلیج‌های زیبا، چشم‌نواز و اقامتگاه‌های ساحلی مناسب، مقصد بسیار خوبی برای سفر گردشگران به شمار می رود. علاوه بر مناظر زیبای طبیعی، این کشور پیشینه تاریخی طولانی و به طبع آن جاذبه های تاریخی و باستانی فراوانی هم دارد. این کشور از دیرباز محل برخورد تمدن‌های مختلف بوده و هنوز هم در گوشه و کنار آن آثار متعددی از این تمدن‌ها و یا ترکیبی از آن‌ها به چشم می‌خورد. یکی از مقصدهای مهم گردشگران به این کشور، پایتخت این کشور بوده که همنام با خود کشور تونس است. شهر تونس ترکیبی دیدنی از بازارهای رنگارنگ و پرهیاهوی شرقی، محله‌های قدیمی با حال و هوای قرون ‌وسطی و محله‌های مدرن است. بخش مرکزی شهر که مدینه نام دارد، حدود ۱۵۰۰ سال پیش ساخته شده و بارزترین قسمت این شهر نیز مسجد زیتونه است.

بازارهای شهر تونس با حال و هوای قدیمی کالاهای جالبی که دارند؛ به مانند انواع صنایع‌دستی سنتی مثل پارچه، زیورآلات، محصولات پشمی و عطر، محل‌های مناسبی برای آشنا شدن توریست ها با فرهنگ این کشور به شمار می رود. از محل‌های دیدنی دیگر پایتخت تونس می توان به موزه‌ی هنرهای اسلامی در قصر دار حسین و موزه باردو تونس با مجموعه‌ای بی‌نظیر از کاشی‌های رومی با شهرت جهانی اشاره کرد. از پایتخت که کمی فاصله بگیریم به شهر باستانی کارتاژ می رسیم که نقش مهمی در تاریخ و فرهنگ این کشور ایفا کرده است. از دیگر مکان های طبیعی و تاریخی کشور تونس می توان به شهر زغوان در ۴۰ کیلومتری پایتخت تونس، دهکده‌ سیدی بو سعید، شهر دوگا با معماری رومی خود، بندر پورت ال کاناتوئی تونس که یک مجموعه توریستی زیباست، حمامات تونس و شهر زیرزمینی مطماطه اشاره کرد.

    طلوع خورشید در ساحل Hergla در کشور تونس

۱۰ نکته جالب و خواندنی درباره تونس

۱٫ ویرانه های کارتاژ

کارتاژ در گذشته های دور شهر افسانه ای و ثروتمند فنیقی‌های دریانورد بود. امروزه جز ویرانه هایی از این شهرباشکوه در امتداد خلیج تونس باقی نمانده است. ستون‌های فروریخته ی خاطره‌انگیز و تل‌های خرده‌سنگ مرمر در میان چشم‌اندازی از دریای مدیترانه محصور شده‌اند که زمانی نقشی بسیار اساسی در رونق شهر کارتاژ داشتند. تمدن کارتاژ در سده‌های سوم و دوم پیش از میلاد هم دوره و هم آورد روم و در نبرد با این دولت بر سر تسلط بر دریای مدیترانه بود. این کش مَکش ها به سه دوره جنگ میان کارتاژ و روم انجامید که به جنگ‌های کارتاژی یا پونیک معروف شد. در همه این جنگ‌ها کارتاژ شکست خورد و از نیروهایش کاسته شد. باج‌های هنگفتی که کارتاژ برای کنارگذاشتن جنگ به روم پرداخت، سبب شد اقتصاد آنان به سراشیبی بیفتد. سومین جنگ کارتاژی به ویرانی شهر کارتاژ انجامید و رومیان، باقیمانده سرزمین‌های کارتاژ را به خاک خود چسباندند. ویرانه‌های این شهر، فضایی بی‌نظیر و گم‌شده در زمان ایجاد کرده‌اند. بخش‌های مجزای کارتاژ در امتداد خلیج قرار دارند و می‌توانید، با ترکیبی از پیاده‌روی و استفاده از قطار شهری تونس، به همه آن‌ها دسترسی داشته باشید.

    ویرانه های شهر باستانی کارتاژ در کشور تونس

۲٫ بهار عربی

بهار عربی به انقلاب‌ها، خیزش‌ها و اعتراضات در جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا در اواخر سال ۲۰۱۰ گفته می‌شود که پیامدهای آن تاکنون نیز ادامه دارد. این اعتراضات به این علت که در کشورهای عرب اتفاق افتاد با عنوان بهار عربی یاد می‌شود. در پی بهارعربی حاکمان مستبدی در تونس، مصر، لیبی و یمن از قدرت ساقط شده‌اند. جرقه بهار عربی در کشورهای عربی از کشور تونس در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۰ و در پی خودسوزی «محمد بوعزیزی» در اعتراض به فساد و بدرفتاری پلیس، آغاز شد. این انقلاب در خود کشور تونس به انقلاب یاس معروف شد. این اعتراضات در تونس دراثر میزان بالای بیکاری، بحران غذا، فساد، فقدان آزادی بیان و اشکال دیگر آزادی‌های سیاسی و شرایط بد زندگی ادامه یافت.

با ادامه این خیزش مردمی، حکومت زین العابدین بن علی پس از ۲۳ سال دیکتاتوری سقوط کرد و دیکتاتور تونس به عربستان فرار کرد. پس از پیروزی مردم تونس و فرار بن علی دیکتاتور از تونس، مردم مصر به خیابان ها آمدند و خواستار استعفای حسنی مبارک شدند. شورشی هزار نفری در مدت ده روز به انقلاب میلیون نفری در میدان تحریر (آزادی) مبدل گردید. انقلاب مصر با اعلام همبستگی ارتش و کناره‌گیری حسنی مبارک از قدرت به پیروزی رسید. نمونه مشابه از این اتفاقات در دیگر کشورهای عربی نیز اتفاق افتاد. از این رو کشور تونس در شروع این خیزش مردمی اعراب نقش مهم و برجسته ای ایفا کرد و هر جا سخن از بهار عربی به میان است، ابتدا از کشور تونس سخن به میان می آید.

     بهار عربی و خیرش مردمی در کشور تونس

۳٫ دهکده سیدی بوسعید

سیدی بوسعید دهکده کوچک و بسیار زیبایی است که در۲۰ کیلومتری پایتخت تونس قرار دارد و یکی از نقاط توریستی معروف این کشور به شمار می رود. رنگ آبی و سفید دیوارها, بافت سنتی و نزدیکی به ساحل، این دهکده را به یکی از مناطق گردشگری مهم تونس تبدیل کرده است. این دهکده نام خود را از «سیدی بوسعید» رهبر مذهبی که سال ها در این منطقه زندگی می کرده است، گرفته است. سیدی بو سعید که در قبل به جبل المنار یا جبل المرسی معروف بوده پس از فتح اسلام در تونس، شهر جبل المرسی به دست شخصی به نام “ابو سعید الباجی” بازسازی می شود و شهر کنونی سیدی بو سعید را به وجود می آورد. این دهکده زیبا در دل کوه واقع شده و از طرف دیگر رو به دریاست. با ۱۰ دقیقه پیاده روی به راحتی می توانید به دریا دسترسی داشته باشید. دهکده‌ سیدی بو سعید دارای تعداد زیادی فروشگاه عرضه‌کننده سوغات و رستوران های کوچک است که یکی از این رستوران‌ها بر بالای تپه‌ای زیبا قرار گرفته و چشم‌اندازی تماشایی به خلیج و لنگرگاه قایق‌های تفریحی سفیدرنگ دارد.

    دهکده زیبای سیدی بوسعید در شمال کشور تونس

۴٫ لباس های سنتی مردم تونس

کشور تونس دارای تاریخی سه هزار ساله است و فرهنگ، غذا، لباس و معماری آن از کشورهای مختلفی تأثیر گرفته که در طول تاریخ بر آن‌ها مسلط شده بودند و امروزه به فرهنگی یکپارچه در میان کشور تبدیل شده‌اند. اکثر بانوان تونسی به خصوص در پایتخت این کشور، از اروپایی‌ها تأثیر گرفته‌اند و لباس‌های مدرن می‌پوشند. اما هنوز عده ای به خصوص در شهرهای کوچک تونس وجود دارند که لباس های سنتی این کشور را می پوشند. لباس هایی که زیبا و رنگارنگ بوده و تعداد زیادی جواهر را از خود آویزان می‌کنند. در مجموع لباس سنتی آقایان در تونس، جبة (Jebba) و لباس سنتی خانم‌ها، خفتان (Kaftan) نامیده می‌شود که در عربی به آن قفطان هم می‌گویند. خفتان لباس بلندی است که با طلا و سنگ‌های قیمتی تزئین شده و جنس آن بنا به شرایط، می‌تواند ابریشمی، نخی یا پشمی باشد و تنوع بیشتری نسبت به لباس مردها دارد. خانم‌های اشراف‌زاده تا قرن نوزدهم از این لباس در مجلس عروسی‌شان استفاده می‌کردند و امروزه در شهرهایی همچون حمامه و سوسه، بعضی از دختران آن را به عنوان لباس عروسی‌شان انتخاب می‌کنند.

    پوشش سنتی بانوان کشور تونس

۵٫ موزه ملی باردو

موزه باردو بزرگترین و قدیمی ترین موزه تونس است که در طراحی آن از موزاییک هایی استفاده شده که جلوه خاصی به این موزه بخشیده است. بیشتر موزائیکها متعلق به قرون دوم تا چهارم بعد از میلاد است که عموما برای تزئین ویلاهای افراد متمول تونس و رومی ها استفاده شده است. این موزه در چهار کیلومتری غرب شهر تونس و در محله باردو قرار دارد و یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های موزائیک رومی را در خود جای داده است. باردو یکی از مهم ترین موزه های حوزه دریای مدیترانه و دومین در قاره آفریقا پس از موزه مصر است که انواع موزاییک های به کار رفته در موزه باردو کمی شبیه به موزه لوور در پاریس است. یکی از اتفاقات هولناکی که این موزه به چشم خود دیده است، به تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۱۵ برمی گردد. در این تاریخ دو مرد مسلح ناشناس با حمله به موزه ملی باردو در پایتخت کشور تونس، اقدام به گروگان‌گیری کردند. دو مهاجم مسلح به ضرب گلوله پلیس از پای درآمدند و پلیس این حمله را یک اقدام تروریستی اعلام کرد. در این حادثه ۲۳ نفر از جمله ۱۸ گردشگر خارجی، ۵ شهروند تونسی و خود دو تروریست کشته و نزدیک به ۵۰ نفر دیگر نیز مجروح شدند. این واقعه مرگبارترین حادثه تروریستی تونس بشمار می‌آید که آمار تلفات آن فراتر از بمب گذاری کنیسه قریبا در سال ۲۰۰۲ است، که در نتیجه آن ۲۱ گردشگر اروپایی کشته و ۳۰ تن دیگر نیز مجروح شدند.

    موزه ملی باردو در کشور تونس

۶٫ مسجد زیتونه

مسجد زیتونه با مساحت پنج هزار مترمربعی خود، به عنوان یکی از اولین و بزرگترین دانشگاه ها در جهان اسلام شناخته می شود و بسیاری از دانشمندان مسلمان در طول تاریخ بیش از هزار ساله این دانشگاه از آن فارغ التحصیل شده اند. از معروفترین این شخصیت ها می توان از «ابن خلدون» نام برد، کسی از او به عنوان پدر تاریخ نگاری نوین یاد می شود. البته از سال ۱۹۶۱ حکومت تونس تدریس در این مسجد را ممنوع کرده و از آن فقط برای خواندن نماز استفاده می شود. این مسجد در سال ۷۳۲ میلادی ساخته شد و در قرون بعدی توسط امپراتوری‌هایی که شهر را فتح می‌کردند، مورد اصلاح و تغییر واقع می‌گشت. هر چند غیر مسلمانان نمی‌توانند وارد تالار این مسجد شوند، اما دیدن این شکوه معماری حتی از بیرون نیز بیننده را بی‌نصیب نمی‌گذارد. از روی پشت بام مسجد زیتونه، مناظری ۳۶۰ درجه از کل منطقه قدیمی اطراف آن قابل رویت است. این‌ مسجد عرصه‌اى‌ مستطیل‌ شکل‌ دارد.

صحن‌ آن‌ در سمت‌ جنوب ‌شرقى‌ قرار دارد. و این‌ صحن‌ از سمت‌ رواق‌ قبله‌ رو‌باز است‌. در مقابل‌ صحن‌ از سه‌ طرف‌ سقیفه‌هایى‌ متکى‌ بر ستون‌ قرار دارد که‌ هر یک‌ ایوانى‌ را تشکیل‌ مى‌دهند. در بخش‌ غربى‌ مسجد مناره‌اى‌ زیبا به‌ ارتفاع‌ ۴۳ متر ساخته‌ شده‌ که‌ از درون‌ و بیرون‌ مسجد قابل‌ مشاهده‌ است‌. در رواق ‌قبله‌ ایوان‌ هاى‌ متعددى‌ قرار دارد که‌ ستون‌هاى‌ کوتاه‌ داراى‌ تاج‌ و قوس‌ آن‌ ها را از یکدیگر جدا مى‌کند. تعداد این‌ ستون‌ها چهارده‌ عدد است‌ و عمود بر دیوار قبله‌ است‌. این مسجد سیزده ورودی دارد و در صحن‌ مسجد جامع‌ زیتونه‌ آب‌انبارى‌ وجود دارد که‌ یاد‌آور دوران‌ خشکسالى‌ پدید آمده‌ در تونس‌ در سده‌‌هاى‌ گذشته‌ است‌. دراین‌ مسجد هم‌ چنین‌ کتابخانه‌اى‌ ارزشمند ساخته‌ شده‌ که‌ هزاران‌ کتاب‌ را در خود جاى‌ داده‌ است‌. بناى‌ این‌ کتابخانه‌ به‌ سال‌ ۶۱۶ هجرى‌ (۱۳۹۳ میلادى‌) باز مى‌گردد.

    مسجد زیتونه در کشور تونس

۷٫ حلق الوادی

حلق الوادی که امروزه آن را لاگولت هم می نامند، شهری بندری در کنار دریای مدیترانه در شمال تونس است که این شهر در محل اتصال دریاچه تونس با خلیج تونس واقع شده و محل اتصال را حلق‌الوادی می نامند.کانالی به طول یازده کیلومتر، بندر حلق‌الوادی را به دریاچه تونس، که شهر تونس در کنار آن است، متصل می‌سازد. با حفر این کانال، دریاچه تونس و شهر تونس با دریای مدیترانه مرتبط شده‌اند و این امر موجب شده است تا بندر حلق‌الوادی، به‌سبب کارکرد گذرگاهی خود، دروازه تونس محسوب گردد. این شهر، به سبب واقع شدن در ساحل دریای مدیترانه، دارای آب و هوای مدیترانه‌ای با زمستانها و تابستانهای معتدل است. در زمان فرمانروایی امپراتور چارلز پنجم، این حومه مهم‌ترین مایملک اسپانیایی‌ها در مغرب شرقی بود. از سال ۱۵۷۴ میلادی به این سو، سلاطین عثمانی قلعه ساخت اسپانیایی‌ها در این منطقه را توسعه دادند و مستحکم‌تر کردند. حلق الوادی، در دوره استعمار فرانسه بر تونس، به بندر تبدیل شد. از جمله اماکن دیدنی حلق الوادی می‌توان به دژهایی اشاره کرد که اسپانیایی‌ها و عثمانی‌ها در این منطقه ساخته‌اند. دروازه زرادخانه قدیمی نیز در حلق‌الوادی واقع شده است. حلق الوادی امروزه به دلیل آب و هوای مطلوب مدیترانه ای که دارد، پذیرای طیف وسیعی از گردشگران به این منطقه است.

    شهر بندری حلق الوادی در کشور تونس

۸٫ غذاهای تونسی

چیزی که در غذاها و فرهنگ آشپزی کشور تونس بیشتر به چشم می خورد، تنوع آن هاست. دلیل این موضوع هم تسلط کشورهایی همچون اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و ترکیه در طول تاریخ براین کشور آفریقایی بوده است. به مانند ما ایرانی ها، در فرهنگ غذایی این کشور هم نان جایگاه ویژه ای دارد و نان حداقل در یکی از وعده های غذایی آن ها به چشم می خورد. حال با این مقدمه کوتاه سری به مهم ترین غذاهای این کشور می زنیم. معروف ترین و سنتی ترین غذای کشور تونس، بریک نام دارد. تونسی ها این غذا را بیشتر در ماه مبارک رمضان می خورند و برای پخت این غذا، نان شیرینی ملسوقه (Malsouka) را سرخ و داخلش را با تخم‌مرغ، جعفری و تُن ماهی پر می‌کنند. فریکاسه غذای محبوب دیگر این کشور به خصوص در خیابان های آن به شمار می رود.

برای تهیه‌ این غذا، داخل دونات‌های سرخ‌شده را با زیتون، تخم مرغ پخته، تن ماهی، هریسا و سیب زمینی پخته پر می‌کنند. معمولاً شهر المرسی (La Marsa) در تونس میان دوستداران فریکاسه و بعضی غذاهای دیگر، طرفداران بیشتری دارد. سالاد تونسی نیز در این کشور بسیار محبوب بوده و در تهیه آن از گوجه، پیاز، زیتون، سیب‌زمینی، خیار، تن ماهی و تخم مرغ استفاده می‌شود. معمولا این سالاد را با لیمو و روغن زیتون و گاهی هم «هریسا» سرو می‌کنند. از غذاهای دیگر معروف این کشور می توان به لب لبی (Lablabi) که نوعی سوپ غلیظ است، هَریسا که چاشنی معروفی در این کشور است و از ترکیب فلفل قرمز و سیر تهیه می‌شود و کوفته تونسی اشاره کرد که شباهت زیادی به کوفته‌ های خودمان دارد و از ترکیب گوشت چرخ‌کرده با پیاز و انواع ادویه‌ها درست می‌شود.

    لَب لَبی یکی از غذاهای خوشمزه در کشور تونس

۹٫ حمامات

حمامات شهری زیبا و قدیمی است که درخلیجی کوچک در شبه‌جزیره کپ بن (رأس الطیب) قرار گرفته است. حمامات اصلی‌ترین مکان تفریحی تونس است. این شهر، با سواحل شنی زیبا و بافت قدیمی که به مدینه شهره است، حفاظت‌شده و با ظرافتی خاص گردشگران را با فرهنگ و سنت‌های شمال آفریقا آشنا می‌کند. بیشتر گردشگرانی که پا به حمامات می گذارند، در درجه اول برای استراحت و لذت بردن از سواحل زیبای آن است و دیدن زیبایی های خود شهر در اولویت بعدی است.حمامات نقطه آغاز بی‌نقصی برای کاوش در سایر جاذبه‌های گردشگری شبه‌جزیره کپ بن است. بافت قدیمی حمامات مربوط به قرن ۱۵ میلادی است که به صورت کوچه های باریکی است. این بخش شهر که مدینه نام دارد، گنجینه‌ای از معماری سنتی حفاظت‌شده تونس را در خود جای داده است.

برخی از کوچه‌راه‌های بافت قدیمی سرپوشیده هستند و همین امر باعث می‌شود گرمای تابستان این محله به سایه و خنکی تبدیل شود و کاوش در این محله استراحتی خوشایند و به دور از گرمای سوزان خورشید باشد. ویلای سباستین قسمت دیگری از شهر حمامات است که هتل های لوکسی در آن ساخته شده و محل استراحت بیشتر، اروپایی هاست. جرج سباستین ثروتمندی رومانیایی این بنا را در سال ۱۹۲۰ میلادی احداث کرده است. از مکان های دیگر شهر حمامات می توان به اختصار به قصبه که قلعه ای متعلق به قرن سیزدهم میلادی است، نابل با معماری خاص خود و در آخر دژ قلیبیه اشاره کرد که بر بلندای صخره‌ای ناهموار در بالای شهر قرار دارد. این دژ نخستین بار توسط امپراطوری روم شرقی ساخته شده و بعدها توسط سلسله حفصیان توسعه یافته و مستحکم شده است.

    ساحل زیبای حمامات در شبه جزیره «کپ بن» در تونس

۱۰٫ شهر دوگا

یکی از مهم ترین آثار به جا مانده از تمدن و حکمرانی رومی ها در کشور تونس، شهر تاریخی دوگا است. شهر دوگا یکی از شهرهای تاریخی تونس با قدمت طولانی است که این شهر بازمانده آثار تاریخی لیپی-پونیکی ست و بیشترین این آثار مربوط به دوره روم است. این شهر که بیانگر دوران سلطه امپراتوری روم باستان بر کشور تونس و این منطقه است، پذیرای گردشگران زیادی است که برای تماشای آثار به جامانده از گذشته های دور رومی ها به این مکان می آیند. از جمله آثار باقی مانده در شهر دوگا می توان به آمفی تئاتر، حمام، معابد، ساختمان ها، کاخ ها و … اشاره کرد. در این شهر تاریخی شما مي توانيد منازل رومی را پيدا کنيد و نحوه زندگی مردم را در اين دوره ببينيد؛ ضمن اين که در آن حمام های رومی با معماری خاص خود نيز قابل مشاهده است.

    آمفی تئاتر به جا مانده از تمدن رومی ها در شهر دوگا تونس

ارسال دیدگاه




پربازدید ترین مطالب
  • ماه
  • فصل
  • کل
پر بحث ترین ها
کلیه حقوق سایت متعلق به سایت توریسم 7 می باشد.
طراحی قالب وردپرس : پرشین تیک