به سایت "سایت توریسم 7" خوش آمدید.
امروز پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳

معرفی کشور انگلیس

سایت توریسم 7

معرفی کشور انگلیس

انگلیس یکی از چهار بخش بریتانیا به همراه اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است. این کشور ۱۳۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که هم اندازه استان یزد است. نود و نهمین کشور وسیع جهان محسوب شده و با جمعیت ۵۵ میلیونی خود در این زمینه هم، کشور بیست و ششم دنیا به شمار می رود. به این دلیل که در قرن پنجم میلادی قوم آنگولاساکسون در این منطقه ساکن شده بودند، به آن ها انگلستان یا سرزمین آنگولاساکسون ها گفته می شود. انگلیس از شمال با اسکاتلند و از غرب با ولز هم‌مرز است و مهم‌ترین و عمده‌ترین جزء تشکیل‌دهنده بریتانیا است. مرزهای آبی این کشور در شمال غرب، دریای ایرلند، در جنوب غرب دریای سلتی و در شرق دریای شمال هستند و در جنوب نیز کانال مانش آن ها را به قاره اروپا و کشور فرانسه متصل می‌کند. انگلیس دارای بیش از یکصد جزیره کوچک و بزرگ است که از جمله آن‌ها می‌توان به جزیره وایت و جزیره مَن اشاره کرد. شهر لندن پایتخت انگلستان و در عین حال پایتخت پادشاهی بریتانیا است. بیرمنگام، منچستر، لیورپول، لیدز و ناتینگهام دیگر شهرهای مهم و بزرگ این کشور به شمار می روند. لندن در کنار رود تِیمز قرار داشته و قدمتی دو هزار ساله دارد و تاریخ ساخت آن به دوران روم باستان برمی‌گردد.

    نمایی زیبا از Tower Bridge در شهر لندن

سیتی لندن (شهری مستقل درون شهر لندن) به عنوان هسته تاریخی لندن تاحدود زیادی حفظ شده است و از قرن نوزدهم میلادی توسعه این شهر شروع شده و امروزه سیتی لندن، مهم‌ترین شهر انگلستان به شمار می‌آید و ساختار اداری بسیار گسترده‌ای دارد. لندن به خاطر انقلاب صنعتی در اروپا و جهان مشهور بوده و یکی از کلان شهرهای مهم جهان محسوب می شود. این شهر میزبان سه المپیک تابستانی ۱۹۰۸، ۱۹۴۸ و ۲۰۱۲ بوده است. لندن یکی از قطب‌های حمل و نقل بین‌المللی در جهان است و دارای پنج فرودگاه بین‌المللی هیثرو، فرودگاه گاتویک، فرودگاه استانستد، فرودگاه لوتن و فرودگاه لندن سی‌تی است. انگلیس روزگاری بزرگترین استعمارگر دنیا بود، اما به دلیل از دست رفتن مستعمراتش و پیشی گرفتن بقیه کشورها، هم اکنون به استعمارگر پیر معروف است. بد نیست بدانید که، امپراتوری بریتانیا در زمان اوجش بزرگتر از آفریقا و حتی قابل مقایسه با اندازه ماه بوده است. قدرتمندترین فرد این کشور که ملکه الیزابت دوم است، به تنهایی مالک قانونی یک ششم کره زمین است. تمام پاسپورت‌های بریتانیا هم زیر نظر ملکه صادر می‌شود ولی خود ملکه پاسپورتی ندارد! نظام حکومتی انگلیس سلطنتی است و در آن ملکه نقش تضمینی دارد.

در واقع نظام پارلمانی و نخست وزیری، این کشور را می چرخاند؛ پارلمانی که معمولا بین دو حزب کارگر و محافظه کار دست به دست می شود. انگلیس چون در جنگ جهانی دوم جزو متفقین بود، پس از خاتمه جنگ به جمع پنج کشور دارنده حق وتو پیوست. آن ها ۶۰ سال قبل هم بمب اتمی رو آزمایش کردند و هم اکنون با بیش از ۱۰۰ کلاهک هسته ای، در بین پنج کشور اول دنیا در این زمینه قرار دارند. انگلیسی ها همیشه ساز ناکوک اتحادیه اروپا بودند و همچنان بر واحدهای پولی و معیارهای خودشان پافشاری می کنند. ناوگان دریایی انگلیس چه از گذشته های دور و چه هم اکنون یکی از برترین نیروهای دریایی جهان محسوب می شود و شاید برایتان جالب باشه بدانید که نیروی دریایی بریتانیا،از آهنگ های خواننده مشهور «بریتنی اسپیرز»، برای ترساندن دزدان دریایی سومالی استفاده می کند. زبان انگلیسی، زبان رسمی مردم این کشور و زبان اول بین المللی در سرتاسر دنیاست. لهجه مردم در این سرزمین، هر ۴۰ کیلومتر به طور قابل ملاحظه ای تغییر می کند و جالب است تعداد افرادی که در نیجریه، انگلیسی صحبت می کنند، از خود کشور انگلستان بیشتر است.

در لندن مُردن در مجلس نمایندگان کاری غیر قانونی محسوب می شود و شما هر جا حق مُردن دارید، به غیر از مجلس نمایندگان؛ چون آن جا کاخ سلطنتی است و اگر احساس کنند که کسی حتی کمی کسالت هم داشته باشد، به سرعت وی را از آن ساختمان بیرون می کنند. تولید ناخالص داخلی بریتانیا در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۲٫۶ تریلیون دلار بوده که از این نظر پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا و بعد از آلمان، دومین اقتصاد بزرگ اروپا محسوب می شود. انگلیس یکی از کشورهای غنی در رابطه با ادبیات در سرتاسر جهان شناخته می شود و دارای اندیشمندان، شعرا و نویسندگان بزرگی در طول تاریخ بوده است. از نویسندگان مشهور انگلیسی می توان به چارلز دیکنز خالق آثار معروفی همچون آرزوهای بزرگ، الیور توئیست، داستان دو شهر، دوریتِ کوچک، دیوید کاپرفیلد، سرود کریسمس، ناقوس ها و ماجرای نیکلا نیکل نی، جورج اورول نویسنده کتاب مشهور مزرعه حیوانات، امیلی برونته خالق رمان معروف بادگیرها و جین ایر و در آخر ویلیام شکسپیر نویسنده شهیر انگلیسی پدیدآورنده آثار بزرگی هم چون اتللو، رومئو و ژولیت، ژولیوس سزار، بازرگان ونیزی، لیر شاه، مکبث، هملت و هیاهوی بسیار برای هیچ اشاره کرد. همچنین از ایزاک نیوتن، مایکل فارادی و هنری موزلی می توان به عنوان دانشمندان بزرگ انگلیسی یاد کرد.

اگر قصد سفر به انگلیس را دارید:

انگلیس با داشتن تاریخ و فرهنگی غنی، به همراه طبیعت زیبایش، سالانه پذیرای گردشگران بسیاری است که برای بازدید از آن به این جزیره سفر می‌کنند. کشور انگلیس مملو از گالری‌های هنری، موزه‌ها، بناهای تاریخی و یادبودهای مختلف، مناظر بدیع طبیعی و بسیاری موارد دیگر است که همگی در جذب گردشگر و ایجاد یک خاطره دل‌انگیز از سفر به انگلیس موثر خواهند بود. این کشور دارای خط ساحلی گسترده ای است و به همین دلیل، آب و هوای انگلیس در طول سال بسیار متغیر است و بعضی از روزها خشک و قاره ای و بعضی از روزها هم مرطوب و بارانی است. در این کشور ممکن است به دلیل نوسانات زیاد دما، در طول یک روز چند فصل را با هم تجربه کنید. آب و هوا در انگلیس به آن شکل مه آلود نیست و می توانید نور آفتاب را در طول روز مشاهده کنید. بارش باران، دمای هوا و روشنی روز همه بستگی به منطقه ای دارد که شما قصد دارید به آن جا سفر کنید.

شهرهای این کشور از لندن گرفته تا منچستر، لیورپول و … دیدنی های زیاد و خاص خود را دارند. در این کشور قصرها و قلعه های تاریخی فراوانی وجود دارد که با دیدن آن ها می توانید به گذشته های دور این سرزمین سفر کنید. در این کشور هم به مانند دیگر کشورهای اروپایی، فستیوال ها و جشن های مختلفی برگزار می شود که از مهم ترین آن ها می توان به جشن عید پاک، فستیوال گلاستنبری که مهم ترین فستیوال در بریتانیا با شرکت ۲۰۰ هزار نفر است، فستیوال ادینبورو فرینج که در ماه آگوست برگزار می شود و کارناوال ناتینگ هیل، اشاره کرد. از مهم ترین جاذبه های گردشگری این کشور نیز می توان به پل برج (Tower Bridge) و ساعت بیگ بن در لندن، کاخ باکینگهام، استون‌هنج در منطقه ویلت‌شایر، دانشگاه های کمبریج و آکسفورد، دیوار هادریان به جا مانده از دوره رومی ها، تونل مانش، اسکله برایتون، پل معلق کلیفتون در بریستول، ستون نلسون و برج شارد در شهر لندن، اشاره کرد.

    دانشگاه آکسفورد در منطقه آکسفورد شایر انگلستان

۱۰ حقیقت جالب و خواندنی درباره انگلیس

۱٫ ملکه الیزابت دوم

الیزابت الکساندرا مریِ ۹۲ ساله، ملکه سلطنتی بریتانیا، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، رئیس اتحادیه کشورهای مشترک المنافع و یکی از قدرتمندترین انسان های این کره خاکی است. الیزابت دوم هم‌چنین رئیس عالی کلیسای انگلستان و مدافع ایمان در برخی از کشورهای قلمرویش نیز هست. وی دارای رکوردِ طولانی‌ترین دوره سلطنت در تاریخ بریتانیا است. در روز چهارشنبه، ۹ سپتامبر ۲۰۱۵، مدت ۶۳ سال و ۲۱۶ روز از آغاز سلطنت الیزابت دوم گذشت و به این ترتیب، رکورد طولانی‌ترین دوره سلطنت که به ملکه ویکتوریا، فرمانروای بریتانیا در سده نوزدهم تعلق داشت، شکسته شد. زمان زمامداری ملکه الیزابت چنان طولانی بوده است که در زمان تاج گذاری وی ۸۰ درصد ساکنان کنونی قلمرو حکومتش به دنیا نیامده بودند. وی در طول دوران ۶۶ ساله سلطنت خود ۱۴ نخست وزیر بریتانیا و ۱۳ رییس جمهور ایالات متحده آمریکا را پشت سر گذاشته است. با استعفای رابرت موگابه از ریاست جمهوری زیمبابوه، الیزابت دوم پیرترین رئیس کشور جهان شد. در حال حاضر (۲۰۱۸)، وی دومین رهبر مُسن جهان پس از مهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی است.

جالب است بدانید که ملکه‌ انگلستان مالک قانونی یک ششم از سطح زمین است. تمام پاسپورت‌های بریتانیا هم زیر نظر ملکه صادر می‌شود ولی خود او اصلا احتیاجی به پاسپورت ندارد. او حتی گواهینامه رانندگی هم نداشته و آزاد است در بریتانیا و کشورهایی که ملکه آن هاست، بدون گواهینامه رانندگی کند. الیزابت دوم شخصیت کاریزماتیکی دارد و بد نیست بدانید در بیش از یکصد سریال، فیلم و برنامه تلویزیونی، شخصیت او به تصویر کشیده شده است. او حتی در یکی از فیلم های سری جیمز باند در کنار «دنیل کریگ» بازی کرده است. ملکه الیزابت دوم در دوران جوانی، به مانند مردان سرزمینش راهی ارتش شد و کار با بسیاری از سلاح های سبک و سنگین را به خوبی آموخت. او تنها عضو خانواده سلطنتی بود که در جنگ جهانی دوم در ارتش خدمت کرد و حتی در ارتش بریتانیا با رانندگی کامیون و مکانیکی نیز آشنا شده است. او بسیار خوش برخورد و اجتماعی بوده و در آخر هم بدانید که در انگلیس اگر کسی به سن ۱۰۰ سالگی برسد، یک کارت پستال شخصی از ملکه دریافت می‌کند.

    ملکه الیزابت دوم در لباس ارتش بریتانیا

۲٫ متروی لندن

متروی لندن قدیمی‌ترین شبکه حمل و نقل زیرزمینی در جهان است و بهره‌برداری از نخستین خط مترو لندن، به تاریخ ۱۰ ژانویه سال ۱۸۶۳ برمی گردد. قطارهای اولیه با سیستم موتورهای بخار کار می‌کردند و این سیستم با وجود داشتن تهویه، خوشایند نبود؛ چون حرکت قطارهای بخار در تونل‌های زیرزمینی سبب انباشته شدن گازهای مختلف در این مسیر می شد. در واقع پیشرفت واقعی در این زمینه زمانی آغاز شد که از لوکوموتیو‌های الکتریکی برای حرکت قطارهای زیرزمینی استفاده شد. در سال ۱۸۹۰ راه‌آهن شهری جنوب لندن، اولین سیستم حمل‌و‌نقل ریلی تندرو بود که با لوکوموتیو الکتریکی آغاز به کار کرد و به طور کامل در زیرزمین حرکت می‌نمود. بعدها این فناوری به سرعت در آمریکا و کانادا گسترش پیدا کرد. مترو لندن، دارای ۲۷۰ ایستگاه است و علی‌رغم نام رسمی آن که زیرزمینی (Underground) نامیده می‌شود، ۵۵ درصد این شبکه، بر روی زمین واقع شده‌است. مترو لندن، با ۴۰۸ کیلومتر خط ریلی، سومین خط ریلی طولانی حمل و نقل درون‌شهری جهان نیز به شمار می رود.

شبکه مترو لندن، از شلوغ‌ترین شبکه‌های حمل و نقل زیرزمینی جهان است. در سال ۲۰۰۷ در تمامی ایستگاه های آن نزدیک به یک میلیارد نفر جابجا شده اند. سالانه ۴۰ میلیون نفر نیز از طریق ایستگاه کنری وارف (منطقه‌ی تجاری شرق لندن) جابجا می‌شوند که اندازه‌ این ایستگاه، دو برابر طول یک زمین فوتبال است. این مترو در دو بخش جنوبی و شمالی رودخانه‌ی تِیمز گسترده شده است و تنها ده درصد ایستگاه‌ها در جنوب رودخانه قرار گرفته‌اند. کلمه‌ی Tube که به شبکه‌ متروی لندن اطلاق می‌شود، اوایل قرن بیستم معرفی شد. این کلمه در واقع کوچک شده‌ نام مستعار Two Penny Tube است که اولین بار به خط مرکزی، به دلیل کرایه‌ دو پنی آن داده شد. جالب است بدانید که هر هفته پله برقی‌های مترو لندن، به اندازه‌ی دو بار سفر به دور کره‌ زمین بالا و پایین می‌روند. لوگوی قرمز و دایره‌ای مترو لندن (Underground) قدیمی‌ترین نام تجاری روزگار مُدرن محسوب شده و الهام‌بخش بسیاری از طراحی‌ها در سطح جهان بوده است.

۳٫ اِستون هنج

استون هنج که در دشت سالزبری منطقه ویلت‌شایر انگلستان واقع شده، سمبل نمادین بریتانیا با تاریخچه‌ای بیش از ۴۵۰۰ سال محسوب می شود. استون هنج در واقع شامل تعدادی سنگ است که با نظم و ترتیب خاصی کنار هم چیده شده‌اند و به‌ عنوان یکی از اسرار زمین شناخته می‌شود. در رابطه با ساخت استون هنج، افسانه‌ها و داستان‌های زیادی وجود دارد و حتی تا به امروز چگونگی ساخت این بنا دقیقا مشخص نیست. دشت سالزبری از هفت هزار سال قبل از میلاد سکنه داشته و از هزار سال پیش از ساخته‌شدن استون‌هنج هم منطقه‌ای با اهمیت آیینی بوده‌است. سرگذشت مرموز استون‌ هنج نسل‌های متمادی را شیفته‌ خود کرده است. باستان‌شناسان طی سالیان بسیار تمامی صخره‌ها را ثبت و از محل قرارگیری آن‌ها، معانی مختلفی را تفسیر کرده اند. ازآن جایی‌که بریتانیایی‌ها در ابتدا زبان مکتوب نداشتند، ساده‌ترین سوالات در مورد این ستون های سنگی بدون پاسخ باقی مانده است.

چرا اصلا استون هنج ساخته شد؟ هنوز بی‌جواب مانده است و این که چگونه این سنگ های بزرگ که وزن برخی از آن ها تا ۴۰ تن نیز می رسد، چگونه با این دقت بر روی یکدیگر سوار شده اند؟ به گفته «مایک پارکر پیرسون» انسان‌شناس، باستان‌شناس و استاد دانشگاه اهل بریتانیا، سنگ‌های به کاررفته در استون‌هنج از منطقه ایوبری به محوطه آن انتقال یافته‌اند. به‌احتمال قوی سه منطقه دشت سالزبری، ایوبری و تپه‌های پرسلی ولز با همدیگر پیوند داشته‌اند و دلیل این پیوند استون‌هنج بوده‌است. کاربرد استون‌هنج برای قرن‌ها مورد مناقشه باستان‌شناسان، معماران، شاعران و دانشمندان بوده‌است و هرچندوقت نظریات جدیدی ارائه داده می‌شود. شماری از محققان بر این عقیده هستند که استون‌هنج بر اساس عملکرد نجومی ساخته شده و اهداف مذهبی داشته‌است. به هر حال اسرار استون هنج تا به الان کشف نشده باقی مانده و همین رازهای سر به مهر باعث شده این ستون های سنگی تا به این اندازه در دنیا مشهور باشند.

    ستون های سنگی استون هنج در دشت سالزبری

۴٫ استعمارگری پیر

کشور انگلیس و در کل بریتانیا از گذشته تاکنون از قدرت‌های برتر اروپا بوده و مستعمرات زیادی در جهان داشته و هنوز هم دارد. به‌همین دلیل در تاریخ و فرهنگ بسیاری از کشورها، تاثیر به‌سزایی داشته است. مستعمرات بریتانیا به اندازه ای زیاد و در دنیا پراکنده بود که گفته می‌شد «خورشید هیچ گاه در امپراتوری بریتانیا غروب نمی‌کند». گستردگی امپراتوری بریتانیا به پراکندگی میراث سیاسی و فرهنگی این سرزمین و زبان انگلیسی در سراسر جهان انجامید. امپراتوری بریتانیا در دوران طلایی خود، به بزرگترین امپراتوری تاریخ تبدیل شد و برای بیش از یک قرن ابرقدرت مطلق جهان به‌شمار می‌رفت. مساحت نواحی تحت حکومت امپراتوری بریتانیا در سال ۱۹۲۲ به بیش از ۳۳ میلیون کیلومتر مربع و جمعیت امپراتوری به بیش از ۴۵۰ میلیون نفر رسید و بدین ترتیب امپراتوری بریتانیا بر بیش از یک چهارم از خشکی‌های کره زمین و یک چهارم جمعیت جهان در آن دوران تسلط داشت. هر چند در سال های قبل تر از آن هلند، پرتغال و اسپانیا در اکتشاف و تسلط سیاسی بر سایر مناطق جهان، پیشگام دیگر کشورهای اروپایی بودند؛ اما دیری نگذشت که انگلستان سرآمد دولت‌های استعمارگر شد و بزرگ‌ترین امپراتوری استعماری را به وجود آورد.

اما نحوه حکومت انگلیسی ها بر مستعمرات خود همیشه جای بحث داشته و بسیاری از کشورها حکومت انگلیسی ها را برنتافتند و برضد آن ها قیام کردند. از مردمان شرق وکشورهایی نظیر هندوستان گرفته تا غرب که حتی خود ایالات متحده آمریکا را هم شامل می شد، طعم زور و استعمار انگلیسی ها را چشیده اند. با اینکه با استقلال آمریکا در سال ۱۷۸۳، بریتانیا بیش از سیزده مستعمره مهم خود را از دست داد، اما گسترش مستعمرات در آسیا، آفریقا و اقیانوسیه و پیروزی بر ناپلئون در سال ۱۸۱۵، بریتانیا را برای بیش از یک قرن به قدرت بلامنازع جهان تبدیل کرد و به آن کشور امکان داد که حیطه قدرت خود را بیش از پیش در جهان بگستراند. در این دوران، برخی از مستعمرات بریتانیا که دارای ساختار جمعیتی مهاجر سفیدپوست بودند، خودمختاری نسبی دریافت کردند و برخی از آنان تبدیل به قلمروهای بریتانیا شدند. با رشد اقتصادی کشورهایی نظیر آمریکا و آلمان در اواخر قرن نوزدهم میلادی و بعدها شروع دو جنگ جهانی در قرن بیستم از قدرت بریتانیا کاسته شد و این کشور بسیاری از مستعمرات مهم خود به خصوص در آسیا و آفریقا نظیر هندوستان که منبع ثروتی بی کران برای خاندان پادشاهی انگلیس بودند را از دست داد. امروزه این کشور با از دست دادن بسیاری از مستعمراتش و پیشی گرفتن بقیه کشورها در نزد ملل جهان، به استعمارگر پیر معروف است.

۵٫ ساعت بیگ بِن

ساعت بیگ بِن لندن بزرگ‌ترین و مشهورترین برج ساعت جهان است که در ضلع شمال شرقی ساختمان پارلمان بریتانیا قرار گرفته است. در واقع، بیگ بن، نام زنگ بزرگ سیزده تنی است که در داخل برج قرار دارد و سر هر ساعت هم به صدا در می‌آید. برج ساعت بیگ بن، در بریتانیا، رسما به نام «برج سنت استفانِ کاخ وست‌مینستر» شناخته می‌شود. برج ساعتی که دارای حقایق جالبی بوده و در ادامه و در پنجمین حقایق شنیدنی کشور انگلیس به آن خواهیم پرداخت. پس از آنکه کاخ وست مینستر در آتش‌سوزی ویرانگری در تاریخ ۲۲ ماه اکتبر سال ۱۸۳۴ میلادی از بین رفت، چارلز بری، معمار معروف انگلیسی، ساخت مجدد این کاخ را شروع کرد و یک برج ساعت برای ضلع شمال شرقی کاخ درنظرگرفت. با وجود اینکه ‌بنای برج بیگ بن، به همراه ساختمان کاخ، در سال ۱۸۳۴ نهاده شد، اما خود برج ۱۲ سال بعد در سال ۱۸۵۶ ساخته شد. هر کسی می تواند بیگ بن را ببیند، اما اگر انگلیسی نباشید فقط می توانید این بنا را از بیرون ببینید. بازدیدی که برای انگلیسی ها رایگان خواهد بود و توسط یکی از اعضای انجمنی به نام خانه لردها انجام می گیرد. هرچند از سال ‏‏۲۰۱۷، به دلیل بازسازی هایی که در این بنا در حال انجام است، بازدید برای انگلیسی ها نیز امکان پذیر نخواهد ‏بود و باید تا ۲۰۲۰ برای بازدید از این بنا صبر کنند.

جالب است بدانید که ‏در طول تاریخ فقط یک بار این ساعت، زمان را اشتباه نشان داده است. در سال ۱۹۴۹، دسته ای از سارها به روی عقربه ای که ‏دقیقه را نشان می داد نشستند و باعث شدند تا این ساعت ۴ دقیقه و نیم عقب بماند.  این برج دارای چهار ساعت در چهار طرفش است که هر یک از آن ها از بیش از ۳۱۲ قطعه شیشه عقیق ساخته شده اند. برای تمیز کردن ‏این ساعت، یک تیم کامل از متخصصین انتخاب می شوند تا سانت به سانت این ساعت را با دقت تمیز کنند. این کار معمولا ‏روزها به طول می انجامد. شاید فکر کنید تنها برج کج دنیا برج پیزا است، اما بد نیست بدانید این برج معروف شهر لندن نیز کج است. به مرور زمان و با ‏توجه به تغییراتی که در شرایط زمین رخ داده است، بیگ بن ۲۳۰ میلی متر به سمت شمال غربی کج شده است. هر چند با نگاه ‏کردن به آن اصلا متوجه این موضوع نخواهید شد. ‏‏در دوران جنگ جهانی دوم، چراغ‌های بیگ بن را خاموش کردند و به همین علت بمب‌افکن‌های آلمانی نتوانستند آن را مورد هدف قرار دهند. در آخر هم برای کوک کردن ساعت بیگ بن، ساعت‌سازها سه بار در هفته از ۳۳۴ پله‌ برج سنت استفان بالا می‌روند؛ چون ممکن است تنظیمات آن توسط آب‌وهوا، فشار جو یا قدیمی بودن این ساعت با ۱۶۲ سال عمرش به هم بخورد.

   ساعت بیگ بِن در شهر لندن

۶٫ کاخ باکینگهام

کاخ باکینگهام در شهر لندن اقامتگاه اصلی خانواده سلطنتی بریتانیا است. این کاخ همچنین یکی از بزرگ‌ترین کاخ‌های سلطنتی فعال دنیا محسوب می شود. با قرار گرفتن در شهر وست‌مینستر، این کاخ اغلب مرکز رویدادهای ویژه و مهمانی‌های سلطنتی است. کاخ باکینگهام از سال۱۸۳۷ اقامتگاه خاندان سلطنتی انگلیس شناخته می‌شود. ملکه ویکتوریا اولین کسی بود که این مکان را برای زندگی و اداره‌ امور برگزید. در ابتدا این قصر، خانه‌ای بود که توسط دوکِ باکینگهام برای همسرش ساخته شد. اما جرج چهارم آن را تبدیل به یک کاخ زیبا کرد. این مکان با آثار هنری و زینتی زیادی تزیین شده است. طراحی‌های داخلی اصلی از جمله استفاده گسترده از سنگ های مرمرنمای رنگارنگ و لاجوردهای آبی و صورتی، به پیشنهاد «سِر چارلز لانگ» که در اوایل سده نوزدهم صورت گرفتند، هنوز دست‌نخورده باقی مانده‌اند. پادشاه ادوارد هفتم دستور به نوآرایی کاخ، با طرح عصر طلایی اروپا به رنگ کرم و طلایی داد. بسیاری از اتاق‌های پذیرایی کوچک‌تر، به شیوه سلطنت نشینان کشور چین تزیین شده‌است.

همچنین باغ کاخ باکینگهام بزرگ‌ترین باغ شخصی لندن است. کاخ باکینگهام لندن ۷۷۵ اتاق دارد که بخشی از این تعداد شامل ۱۹ اتاق دولتی، ۵۲ اتاق خواب برای خانواده سلطنتی و مهمانان، ۱۸۸ اتاق خواب برای کارمندان و خدمه، ۹۲ دفتر و ۷۸ حمام است. از میان این اتاق ها در بعضی از آن ها، مراسم های مهمی مانند مراسم ازدواج هم انجام می شده است. همچنین این کاخ دارای ۱۵۱۴ در و ۷۶۰ پنجره است. پنجره های این کاخ هر ۶ هفته یک بار توسط خدمه تمیز می شود که کاری سخت برای این افراد به حساب می آید. طول لوله کشی این کاخ حدود ۳۲ کیلومتر (۲۰ مایل) است. همچنین جالب است بدانید طول سیم های برق استفاده شده برای این مکان هم حدود ۱۶ کیلومتر (۱۰ مایل) است. کاخ سلطنتی باکینگهام محل دیدار هفتگی و همیشگی ملکه با نخست وزیر انگلیس است. سالانه ۵۰ هزار مهمان در گاردن پارتی‌ها، ملاقات‌ها، بارهای عمومی و ضیافات این کاخ سرگرم می‌شوند. گاردن پارتی ها اغلب سه بار در سال در فصل تابستان و اکثرا تیرماه برگزار می‌شوند.

    کاخ سلطنتی باکینگهام در شهر لندن

۷٫ وینستون چرچیل

سِر وینستون لئونارد اسپنسر چرچیل، سیاست‌مدار و نویسنده بریتانیایی است که بین سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۵، یعنی در طول جنگ جهانی دوم و بار دیگر بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۵ نخست‌وزیر بریتانیا بود. او افسر ارتش بریتانیا نیز بود و جایزه نوبل ادبیات را در سال ۱۹۵۳ به‌خاطر نوشته‌هایش دریافت کرد. مجله تایم در سال ۱۹۴۹ وینستون چرچیل را به‌عنوان «مرد نیمه اول قرن بیستم» انتخاب کرد. چرچیل در میان عامه مردم مظهر زیرکی و نیرنگ است. چرچیل سال ۱۹۴۰ نیز به‌عنوان مرد سال تایم انتخاب شده‌بود. شاید بسیاری و حتی شما کنجکاو باشید که علاقه چرچیل به سیگار برگ و اینکه در بسیاری تصاویر، وی در حال کشیدن سیگار برگ است، به چه خاطر بوده است؟ در سال ۱۸۹۵، چرچیل در ۲۱ سالگی به عنوان خبرنگار به کوبا اعزام شد تا از جنگ کوبا گزارش تهیه کند. او در کوبا به سیگار برگ و خواب نیم روزی روی آورد و از آن پس، در بیشتر عکس‌هایش، سیگار برگ هم دیده می شد. چرچیل بیشتر از آن که سیاستمدار باشد، یک نظامی ‌کهنه کار بود. او ایده ساخت تانک، ‌هاورکرافت و چند روش حمل مهمات را داد و استفاده از رادار را باب کرد.

مدتی فرمانده کل نیروی دریایی بریتانیا و زمانی هم فرمانده نیروی هوایی گشت. وی از کشورهای متعددی هم چون انگلیس، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، روسیه، مصر و حبشه مدال نظامی‌ دریافت کرده بود. چرچیل جمله معروفی در مورد اتحاد با شوروی در زمان جنگ جهانی دوم داشت؛ چرچیل می گفت: «اگر هیتلر به جهنم (شوروی) حمله کند، ما باید با شیطان (استالین) هم پیمان شویم».چرچیل علیرغم هم پیمان شدن با شیطان، برای تضعیف هر چه بیشتر روس ها و آلمان ها در جنگ جهانی دوم، گشودن جبهه دوم در غرب اروپا را به تاخیر می انداخت. چرچیل پس از پایان جنگ جهانی دوم، اروپا و آمریکا را به اتحاد در مقابل کمونیسم تشویق کرد و اصطلاح «پرده آهنین» را رایج کرد. سخنرانی «پرده آهنین» چرچیل از مشهورترین سخنرانی های تاریخ جهان است که وی در سال ۱۹۴۶در آمریکا ایراد کرد. این سیاستمدار کهنه کار انگلیسی سرانجام در ۹۱ سالگی در ۲۴ ژانویه ۱۹۶۵ درگذشت. مردم بریتانیا در رأی‌گیری نوامبر ۲۰۰۲ شبکه BBC، سر وینستون چرچیل را به‌عنوان «بزرگ‌ترین بریتانیایی تمام تاریخ» انتخاب کردند.

   وینستون چرچیل سیاست مدار و نظامی کهنه کار انگلیسی

۸٫ غذاهای انگلیسی

وعده‌های غذایی سنتی در رژیم غذایی مردم کشور انگلستان، شامل انوع نان و پنیر، کباب‌ها و خوراک‌هایی که با استفاده از گوشت طبخ می‌شوند، سبزیجات خام و پخته و ماهی‌های آب‌های شیرین و آب‌های شور است. خوردن صبحانه در فرهنگ انگلیسی ها جایگاه ویژه ای دارد و یکی از وعده های مهم غذایی آن ها محسوب می شود. به همین دلیل تنوع در این وعده نیز زیاد به چشم می خورد. تمام صبحانه های انگلیسی با دو یا سه نیمرو شروع می شوند، نیمروهایی با زرده های کاملا نپخته. سپس به این نیمروها تکه های گوشت، سوسیس، لوبیا و گوجه سرخ شده اضافه می کنند. فیله ماهی یکی از محبوب ترین غذاهای انگلیسی است که حتی می توان از آن به عنوان غذای ملی این کشور نیز یاد کرد. طرز تهیه این غذا به این گونه است که ماهی تازه را باید ابتدا آغشته به تخم مرغ بنمایید و سپس آن را در پودر سوخاری بغلتانید، پس از آن که کمی ماهی در این مواد ماند آن را سرخ کنید.

کباب یکشنبه دیگر غذای محبوب و سنتی انگلیسی هاست که همان طور که از اسمش نیز پیداست در روز یکشنبه و تعطیل خورده می شود. در کنار کباب یکشنبه که معمولا از گوشت بوقلمون، گوساله، جوجه، بره یا گزینه‌های گیاهی درست می‌شود، باید حتما حواستان به «پودینگ یورک شایر» هم باشد. پودینگ یورک شایر که در گذشته با گوشت گوساله میل می‌شد، از کلاسیک‌های واقعی انگلیس در کنار کباب یکشنبه بود. کباب یکشنبه را به صورت سنتی از گوشت، سیب‌زمینی، سس تهیه شده از آب گوشت و سبزیجات درست می‌کنند و حجم زیادی دارد. از دیگر غذاهای محبوب این کشور می توان به پای اند مَش (Pie & Mash) که نوعی استیک است، ایتون مِس (Eton Mess) که یک دسر خوشمزه و ساده است و از توت فرنگی تهیه می شود و کاکلز که نوعی غذای دریایی تهیه شده از صدف است، اشاره کرد.

    کباب یکشنبه یکی از غذاهای محبوب و سنتی کشور انگلیس

۹٫ چشم لندن

چشم لندن یا چرخ هزاره، بلندترین چرخ و فلک اروپا با ارتفاع ۱۳۵ متر است که به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری لندن محسوب می‌گردد. این چرخ و فلک در ساحل شرقی رودخانه تِیمز و تقریبا روبروی ساختمان پارلمان بریتانیا واقع شده‌است. چشم لندن با سرمایه‌گذاری شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز احداث شده و از سال ۲۰۰۰ در معرض استفاده قرار گرفت. چشم لندن از زمان افتتاح تا ماه می سال ۲۰۰۶ به عنوان بلندترین چرخ و فلک جهان شناخته می‌شد، عنوانی که در همان سال به چرخ و فلک ستاره نانچانگ در کشور چین رسید. این چرخ و فلک دارای ۳۲ کپسول است و روزانه حدود ۱۰ هزار بازدیدکننده دارد. زمانی که در این کپسول‌ها قرار می‌گیرید، خیالتان راحت باشد؛ زیرا ایمنی شما به طور کامل تامین می‌شود. جذاب‌ترین نکته در این چرخ و فلک، چشم‌انداز زیبایست که تا حدود ۴۰ کیلومتر از هر سمت شهر لندن خواهید داشت.

چشم لندن هر ساله به مدت یک هفته در ماه ژانویه برای نگهداری و تعمیرات بسته می‌شود که تاریخ دقیق آن در وب‌سایت رسمی آن گفته می‌شود. همچنین در روز کریسمس هم این چرخ و فلک تعطیل است. از امکانات جالب توجه این چرخ و فلک غول آسا، امکان گرفتن مهمانی، پارتی و حتی مراسم ازدواج در برخی از کپسول های آن است. این چرخ و فلک این امکان را به شما می دهد تا میهمانی هایتان را در آن برگزار کنید، میز شام در کابین ها بچینید و از میهمانانتان پذیرایی کنید و یک شب به یاد ماندنی را در آسمان لندن رقم بزنید. البته برای رزرو این کپسول های لوکس، چیزی در حدود ۵۰۰ یورو برای شما هزینه در برخواهد داشت.

   چشم لندن بزرگترین چرخ و فلک اروپا

۱۰٫ تونل مانش

تونل مانش که توسط انجمن مهندسان عمران امریکا، یکی از عجایب هفت گانه دنیای مدرن شناخته می شود، ۵۲ کیلومتر طول داشته و بندر پادوکاله فرانسه را به شهرک فوکستون انگلستان متصل می‌کند. این تونل که به نوعی شاهکاری مهندسی محسوب می شود در کف دریا حفر شده است. پروژه تونل مانش هنگام اجرای آن با صرف ۲۱ میلیارد پوند، پرهزینه‌ترین طرح مهندسی تاریخ به شمار می‌رفت؛ به گونه‌ای که هزینه اجرای آن هفت برابر بیشتر از هزینه اجرایی پل گلدن گیت در آمریکا بود. این تونل در بیش از ۴۰ متری زیر کف دریا ساخته شده و دارای دو خط (رفت و برگشت) برای قطارهای حمل اتومبیل و مسافر است. قطر هر کانال ۷٫۶ متر و دارای لوله های تهویه و نجات مصدومین احتمالی است. عبور قطارها از تونل ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و با این پروژه زمان مسافرت از پاریس به لندن و بالعکس ۳ ساعت کاهش خواهد یافت. پانزده هزار نفر طی ۷ سال، کار کندن تونل را انجام دادند و تمام مراحل ساخت بر عهده کنسرسیومی بین المللی متشکل از ده شرکت مهندسی و پنج بانک بود. برای حفر چنین تونل عظیمی، مهندسان از ماشین های حفر تونل (TBM) بسیار عظیمی استفاده می‌کردند و پس از آن دیواره‌های نرم آن را با بتونی مخصوص می‌پوشاندند.

در حدود ۴ میلیون مترمکعب خاک استحصال شده که از جنس گچ بود، در بخش انگلیسی استخراج شد. این خاک در ساحل فوکستون انگلستان در دریا ریخته شد و تقریبا زمینی به مساحت ۳۶۰ هزار متر مربع در دل دریا ایجاد کرد. امروزه روی این شبه جزیره، پارکی احداث شده است. به طور کلی می‌توان گفت ۸ میلیون متر مکعب خاک از تونل با سرعت میانگین ۲۴۰۰ تن در ساعت استخراج شده است. در آخر جالب است بدانید که بیشتر ماشین‌های حفر تونلی که در این پروژه مورد استفاده قرار گرفتند، دو برابر یک زمین فوتبال درازا داشتند و قادر بودند روزی ۲۵۰ فوت تونل حفر کنند. با این حال، حفر تونل مانش ۶ سال طول کشید و قرار بود انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها در نقطه‌ای مشترک به هم برسند که انگلیسی‌ها موفق شدند، سریع تر به نقطه موردنظر برسند. اما مهم‌ترین نکته ای که می‌توان به آن اشاره کرد این است که تونل مانش پس از حدود ۸ هزار و ۵۰۰ سال، یعنی پس از عصر یخبندان که انگلیس به قاره اروپا متصل بود، دوباره این جزیره را به این قاره متصل کرد و بشر بار دیگر توانست با پای خود از اروپا به انگلیس سفر کند.

    تونل مانش یکی از عجایب هفتگانه دنیای مدرن

ارسال دیدگاه




پربازدید ترین مطالب
  • ماه
  • فصل
  • کل
آرشیو ماهیانه
پر بحث ترین ها
کلیه حقوق سایت متعلق به سایت توریسم 7 می باشد.
طراحی قالب وردپرس : پرشین تیک