کمپ به محلی اتلاق می شود که کوهپیمایان و کوهنوردان و طبیعت گردان جهت اقامت خود از آن استفاده می کنند، عمدتا کمپ برای برنامه های بیش از یک روز تعبیه می شود و باید به تمام خصوصیاتی که به توضیح آنها پرداخته شده توجه کافی داشته باشید.
کمپ ها به دو نوع تقسیم می شوند : کمپ طبیعی و کمپ مصنوعی
کمپ طبیعی: از عوارض طبیعی تشکیل یا استفاده می شود مثل غارها، زاغه ها، شکاف ها ، غار برفی و کومه موقت در جنگل. استفاده از این کمپ ها تجارب بالایی را در کوهنوردی می طلبد.
کمپ مصنوعی: در این کمپ از لوازم مصنوعی استفاده می شود مانند چادر، که بحث ما در اینجا چادرهای کوهنوردی هستند. در یک چادر دو یا سه نفره شما باید با کوله هایتان مدت زمانی زندگی کنید، پس چگونگی این کار را باید قبلا در شرایط و هوای خوب بیاموزید.
اصول برقراری کمپ
۱_ابتدا باید ایمنی محل کمپ را در نظر گرفت.
۲_دور بودن از محل ریزش سنگ، یخ و برف و غیره
۳_خودداری از ایجاد کمپ در کنار رودخانه ها و کف دره ها به علت جاری شدن سیل و سر و صدای آب
۴_نبودن در جهت باد
۵_ محل کمپ باید در دید قرار داشته باشد تا در زمان حادثه نیروهای امدادی بتوانند به راحتی محل را پیدا کنند. در کوهستان معمولا باد در دو جهت می وزد: باد قله و باد دره. باد قله بعد از غروب خورشید باد از قله به دره شروع به وزیدن می کند. اما باد دره روزها از دره به طرف قله می وزد. پس در روز باید جهت باد را مشخص کرد و سپس کمپ را برقرار نمود.
۶_صاف و بدون شیب باشد.
۷_خودداری از برقراری کمپ در کنار چشمه ها زیرا حیوانات شب ها برای استفاده از آب به چشمه ها می آیند که می تواند ایمنی شما را به خطر اندازد.
۸_در هوای طوفانی و بارانی ابتدا کوله را در چادر قرار داده درب آنرا ببندید تا چادر سنگین شده و باد چادر را با خود نبرد.
۹_ استفاده از نایلون برای زیر چادر برای منتقل نشدن رطوبت به کف چادر
۱۰_چادر را خوب و محکم و کشیده برپا کنید و پوش روی چادر را نصب کنید.
۱۱_حفر یک نهر کوچک به عرض و عمق ۱۰ سانتی متر که بهتر است زیر لبه های پوش چادر باشد تا در هنگام بارندگی آب باران زیر چادر نفوذ نکند و یک یا دو راه خروج آب نهر تعبیه کنید.
۱۲_برای استحکام بیشتر میخ های چادر روی میخ ها سنگ بگذارید
۱۳_ از برپایی چادر در زیر درختان به علت صاعقه بپرهیزید. چادر در زیر درختان بعد از مدتی بارندگی خیلی سریع تر خیس می شود.
۱۴_نبودن کمپ در مسیر حیوانات اهلی و وحشی و کوهنوردان دیگر
۱۵_بستن درب چادر در زمان بیرون آمدن و داخل شدن به چادر به علت وارد شدن حیوانات موذی مثل مار و عقرب
۱۶_محل دستشویی باید پایین دست کمپ و با فاصله مناسبی ایجاد شود.
۱۷_ یک کیسه پلی اتیلن یا گونی پلاستیکی بزرگ جهت قرار دادن لوازم اضافی بیرون از کمپ همراه داشته باشید و لوازم اضافه را داخل آن قرار داده و چند سنگ روی آن قرار دهید.
۱۸_در شرایط بادهای با سرعت بالا با فاصله یک متر از اطراف چادر یک دیوار سنگی به ارتفاع ۶۰ سانتی متر و عرض ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر ایجاد کنید تا باد چادر را پاره نکند. در زمستان به علت کولاک در مناطق کوهستانی با بلوک های برفی دیواری به ارتفاع ۶۰ سانتی متر و عرض ۴۰ سانتی متر ایجاد کنید تا باد و سرمای کمتری ایجاد گردد. زیرا برف هایی که در اثر کولاک درز اطراف چادر جمع می شوند باعث شکستن ستون های چادر می شود.
۱۹_پرهیز از برافروختن آتش در اطراف چادر و در جهت باد
۲۰_یک کیسه نایلون برای جمع آوری زباله هایتان در نظر بگیرید.
۲۱_ در بدترین شرایط دو یا سه نفر با کوله هایتان باید در چادر زندگی کنید، چگونگی این کار را خوب بیاموزید.
۲۲_پرهیز از ایجاد کمپ در گوسفند سراها که معمولا دارای سنگ چین هم هستند به علت اینکه آنجا محل زندگی کنه ها و دیگر جانوران موذی می باشد
۲۳_غذاهای بودار خود را بیرون چادر و در فضای آزاد قرار ندهید به این علت که حیوانات شامه ی بسیار قوی دارند و به سراغ آنها می روند. غذاها را در ظروف دربسته و در محلی که حیوانات را تحریک نکند، نگهداری کنید.
۲۴_خودداری از استفاده چراغهای خوراک پزی و روشنایی که دارای شعله هستند در چادر
۲۵_پرهیز از تعویض کپسول گاز و ریختن بنزین در چراغهای بنزینی در زمانیکه داخل کمپ شمع یا شعله دیگری وجود دارد، به علت آتش سوزی
۲۶_دور کردن جانوران موذی با ریختن مقداری تنباکو در اطراف چادر
۲۷_چسب وصله آماده که برای ترمیم چادر به کار می رود همراه داشته باشید.
۲۸_تعیین مسئول در برگزاری اردوها و برنامه ها
۲۹_در اردوهای آموزشی در مناطق کم ارتفاع و مسطح می توان چادر ها را به صورت دایره دور هم برپا کرد و از فضای میانی دایره که درب چادرها در آنجا قرار دارد برای برگزاری جلسات و صرف غذا و صرفه جویی در مصرف روشنایی استفاده نمود.
۳۰_ بعد از برچیدن کمپ محل آن را به صورت اولیه برگردانید.
ارسال دیدگاه