به سایت "سایت توریسم 7" خوش آمدید.
امروز پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری دهلی

سایت توریسم 7

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

شهر دهلی به همراه شهرهای آگرا و جیپور مثلث طلایی هند را تشکیل می دهد که در میان گردشگران محبوبیت ویژه ای دارد. با ما همراه باشید تا شما را با راهنمای سفر به دهلی شامل جاذبه های گردشگری دهلی و انواع تور هند آشنا کنیم.

دهلی قدمتی پنج هزار ساله دارد و به عنوان مرکز حکومت های گوناگون تاریخی خود به بخش های: ایندرا پاراشا، لال کت، قیلا رای پیتورا، سری، جهان پناه، فیروزآباد، دین پناه، تغلق آباد، دهلی شیرشاهی و نهایتا شاه جهان آباد، تقسیم می شود.
این شهر اولین پایتخت هند به عنوان حکومت مسلمانان از قرن دوازده تا ۱۹ میلادی بوده است. طی قرن های متمادی، این شهر شاهد ویرانی و کشتار، طلوع و افول سلسله های حکومتی بوده است که مهمترین آنان حمله تیمور و نادرشاه به این شهر است. تخت طاووس و الماس معروف به دریای نور از غنائم باارزشی بود که از دهلی به ایران آمد.
اگرچه در اوایل دهه ۱۸ دهلی به دست انگلستان افتاد، اما اشغالگران در سال ۱۹۱۱ مرکز حکومت خود را از کلکته به دهلی منتقل کرد.

جاذبه های گردشگری دهلی

دروازه هند

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

دروازه هند با ارتفاع ۴۲ متر توسط معمار انگلیسی در سال ۱۹۳۱ به یاد ۹۰ هزار سرباز هندی که در جنگ جهانی اول کشته شدند، ساخته شد. نام این سربازان بر دیوارهای این بنای طاق مانند حکاکی شده است.

چنتر منتر

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

بنا چنتر منتر به عنوان رصدخانه و مرکز تحقیقات نجومی توسط حاکم جیپور، در دهه ۱۷ ساخته شد. به وسیله این بنا که دارای محاسبات نجومی است، گردش ستارگان را اندازه گیری می کردند.

پورانا کیلا (قلعه کهنه هند)

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

قلعه کهنه هند بر روی خرابه های شهر پاندواها که زمانی در کنار رودخانه یامونا قرار داشته، به دستور شیرشاه سوری در اواسط دهه ۱۵ ساخته شد.

آرامگاه همایون

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

همایون فرزند بابر دومین پادشاه گورکانیان پس از آنکه از دربار ایران به هند برگشت، پس از چندماه بر اثر سقوط از پله های کتابخانه اش فوت کرد. همسر وی حمیده بانوبیگم که در ایران با معماری ایرانی آشنا شده بود، با الهام از مقبره های ایرانی و فضای چهارباغ، آرامگاه همایون را توسط معمار معروف ایرانی میرک میرزا قیاس ساخت. آرامگاه همایون اولین آرامگاه چهارباغ هند در دوره اسلامی است.

بازار جامع چندی چوک

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

بازار بزرگ چندی چوک به معنای میدان نقره توسط جهان آرا بیگم دختر شاه جهان رو به روی قلعه سرخ و در کنار مسجد جامع دهلی ساخته شد. این بازار سنتی دارای راسته های زیادی است که بازار اصلی شهر دهلی را تشکیل می دهد.

مسجد جامع دهلی

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

مسجد جامع دهلی، بزرگترین مسجد دهلی با نام مسجد جهان نما در سال ۱۶۵۸ رو به روی قلعه سرخ توسط شاه جهان ساخته شد. این مسجد در مرکز شهر دهلی کهنه قرار دارد و از مهم ترین مراکز مسلمانان هند به شمار می رود.

قطب منار و شهر معابد

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

مناره سنگی ۷۲٫۵ متری جزو اولین بناهای عظیم هند در دوره اسلامی، در کنار مسجد قوت الاسلام در سال ۱۱۹۹ توسط قطب الدین ایبک در جنوب شهر دهلی ساخته شد. در صحن اصلی مسجد ستون فولادی بزرگی مربوط به قرن پنجم میلادی قرار دارد که مردم هند حلقه کردن دست از پشت دور این ستون را خوش یمن می دانند. این ستون هیچ گاه زنگ نمی زند که این نشان از دست یابی هندیان به صنعت فولادسازی در هند باستان بوده است. در چند کیلومتری جنوب این مجموعه، در حاشیه یک خیابان عریض، معابد بسیار بزرگی مربوط به شاخه های دین هندویی و به سبک معماری هندویی مناطق مختلف هند، ساخته شده است.

کاخ ریاست جمهوری

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

در انتهای خیابان عریض منشعب از دروازه هند، مجموعه بزرگ کاخ ریاست جمهوری هند قرار دارد و بخشی از معماری مهم دهلی نو است. این بنا دارای تالارهای بزرگ و ۳۴۰ اتاق است. باغ معروف مغولی آن در فصل سرمای هند بر روی عموم باز است.

آرامگاه صفدر جنگ

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

بنای آرامگاه صفدر جنگ، آخرین سبک معماری باغ مقبره ای دهلی است که در اواسط دهه ۱۷ میلادی در زمان محمد شاه، پادشاه گورکانی هند ساخته شد.

درگاه حضرت نظام الدین

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

در نزدیکی آرامگاه همایون، درگاه صوفی بزرگ هند، خواجه نظام الدین اولیا در محلی شلوغ و پر تراکم، میزبان جمع کثیری از زائران مسلمان و غیرمسلمان است.

آکشاردهام

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

این معبد یکی از شاهکارهای بزرگ معماری و مرکز فرهنگی معاصر هند است که به عنوان یکی از عجایب هفتگانه معاصر جهان شناخته می شود. این مجموعه شامل معبد، نمایش نور و صدا و همچنین موزه های متعددی است که بیانگر داستان های این شاخه از هندویسم است. این بنا با استفاده از روشهای سنتی و بدون استفاده از سیمان در عصر حاضر ساخته شده است.

فیروز شاه کوتلا و حوض خاص

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

فیروز شاه کوتلا آثار بجا مانده مانند قلعه و مسجد و شهر پنجم دهلی است در سال ۱۳۵۴ میلادی ساخته شده است.این شهر از مجموعه بناهای آرامگاهی و آبگیر بزرگ حوض خاص از جنوب دهلی شروع و تا این مکان که در پانصد متری دروازه شرقی دهلی کهنه است، ادامه دارد. به غیر از این دو نقطه که به عنوان آثار تاریخی حفظ می شود، به نظر می آید باقیمانده شهر فیروز شاه در طراحی و ساخت شهر دهلی نو که یکصد سال پیش آغاز شد، از بین رفته است.

باغ لودی

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

باغ لودی که دارای بناهای آرامگاهی سلسله لودهی است آخرین نمونه معماری دوران سلطنت مسلمانان هند است. باغ لودهی علاوه بر بناهای آرامگاهی دارای باغ طراحی شده و زیبایی است که هر روز صبح زود پذیرای جمع زیادی از ورزشکاران یوگاست.

باغ وحش دهلی

تور دهلی دروازه ای به مثلث طلایی هند

در کنار قلعه کهنه هند که بر روی خرابه های شهر باستانی ایندرا پراساد ساخته شده، باغ وحش دهلی با تالاب های وابسته به آن قرار دارد. در این پارک جنگلی حیوانات مختلفی نظیر زرافه، ببر، اسب آبی، شیر، فیل آفریقایی و انواع پرندگان در محیطی باز نگهداری می شوند.

اماکن اقامتی دهلی

دو منطقه کارول باغ و بهار گنج که نزدیک ایستگاه راه آهن دهلی می باشد، مناطق گردشگری رایجی است که هتل های خوب و متوسط دارند. گردشگرنی که به دنبال هتل با قیمت مناسب هستند، غالبا در این دو محل اقامت می کنند. بهار گنج هم به ایستگاه راه آهن نزدیکترند و هم دسترسی مناسبی به مرکز اصلی شهر کانات پلیس دارد. هتل های پنج ستاره دهلی اکثرا در خیابان جان پست واقع شده اند.

منبع : mgairan.blog.ir

ارسال دیدگاه




پربازدید ترین مطالب
  • ماه
  • فصل
  • کل
آرشیو ماهیانه
پر بحث ترین ها
کلیه حقوق سایت متعلق به سایت توریسم 7 می باشد.
طراحی قالب وردپرس : پرشین تیک