به سایت "سایت توریسم 7" خوش آمدید.
امروز شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳

معرفی کشور استرالیا

سایت توریسم 7

معرفی کشور استرالیا

اگر به نقشه اطلس بنگریم در نیم کره جنوبی و در آن سوی آب های اقیانوس آرام با جزیره بسیار بزرگی روبرو می شویم که به آن استرالیا می گویند. استرالیا یا اقیانوسیه با مساحت ۷٫۶ میلیون کیلومتری خود، ششمین کشور پهناور دنیا از نظر وسعت وکوچکترین قاره جهان به شمار می آید. پنج کشوری که بالاتر از استرالیا در این فهرست قرار دارند، به ترتیب عبارتند از روسیه، کانادا، چین، ایالات متحده آمریکا و برزیل. استرالیا یکی از مهم ترین اعضای کشورهای مشترک‌المنافع است که در سال ۱۹۰۱ از بریتانیای کبیر استقلال یافته است. پایتخت آن شهر کانبرا بوده که جمعیتی بیش از ۳۲۵ هزار نفر دارد و بزرگ‌ترین شهر غیر بندری استرالیا به شمار می‌آید. البته کانبرا، بزرگترین و مهم ترین شهر این کشور نبوده و شهر سیدنی مرکز ایالت نیو ساوث ويلز حائز این عنوان است.این شهر نماد کشور استرالیا بوده و جمعیتی در حدود ۵ میلیون نفر دارد.

سیدنی در سال ۲۰۰۰ میزبان یکی از مهم ترین رخدادهای ورزشی جهان، یعنی همان المپیک نیز بوده است. این شهر زیبا که از قدمت ان بیش از ۲۱۸ سال می گذرد، در جنوب شرقی استرالیا واقع شده و اولین مکانی است که بیشترین میزان جهانگرد در بدو ورود به استرالیا، در آن پا می‌گذارند. جمعیت استرالیا براساس سرشماری که در سال ۲۰۱۷ انجام شده، حدود ۲۴ میلیون نفر است و با تراکم نسبی ۳٫۰۳ نفر در هر کیلومتر مربع، یکی از پایین‌ترین ارقام میزان تراکم در جهان را دارا است. کشور استرالیا دارای مرز خاکی با کشور دیگری نیست و اطراف آن را از شرق، اقیانوس آرام، از جنوب اقیانوس منجمد جنوبی، از غرب اقیانوس هند و از شمال چندین دریا و خلیج دربرگرفته‌است. استرالیا همچنین سرزمین اصلی قاره اقیانوسیه به‌شمار می‌آید و همانطور که گفته شد، کوچک‌ترین قاره دنیاست.این کشور که در ادامه به صورت دقیق به آن خواهم پرداخت، دارای گونه های عجیب و غریب گیاهی و جانوری است که در هیچ جای دنیا به غیر از استرالیا، نمی توان آن ها را یافت و دارای اکوسیستمی جالب در نوع خود است.

بیش از هشتاد درصد از استرالیایی ها، در منطقه ای ۱۰۰ کیلومتری از یک ساحل زندگی می کنند. همین امر سبب شده، تا استرالیا یکی از معدود کشورهایی در جهان باشد که از تمرکز جمعیتی بالایی در مناطق ساحلی خود برخوردار است. مردم در استرالیا، به بیش از ۲۰۰ زبان و لهجه گوناگون صحبت می کنند. ۴۵ عدد از این زبان ها و لهجه ها، زبان های مردمان بومی استرالیاست. رایج ترین زبان های غیر انگلیسی در استرالیا عبارتند از زبان های ایتالیایی، یونانی، کانتونی، مندرین، عربی و ویتنامی. این کشور، همچنین دارای بیشترین نسبت جمعیت مهاجر در میان کشورهای توسعه یافته جهان است به گونه ای که امروزه، بیش از ۲۵ درصد از استرالیایی ها خود زاده کشوری غیر از استرالیا هستند. استرالیا دومین کشور در تاریخ، بعد از نیوزیلند محسوب می شود که در سال ۱۹۰۲ به زنان حق رای داده است.

سیدنی مهم ترین شهر کشور استرالیا

اگر قصد سفر به استرالیا را دارید :

گردشگری و صنعت توریسم، بخش مهمی از اقتصاد کشور استرالیا را شکل می دهد. استرالیا کشور بسیار زیبا با حیات وحش خیره کننده ای است. از سواحل و شهرهای پرجنب و جوش آن در این مناطق گرفته، تا جنگل های بارانی باستانی و دیوارهای بزرگ مرجانی، همه و همه این کشور را به یکی از مناطق مهم گردشگری جهان تبدیل نموده است. مقصد های محبوب در استرالیا، شامل شهرهای ساحلی سیدنی، بریزبن و ملبورن می شود. همچنین دیگر مقاصد پر طرفدار گردشگری، عبارتند از منطقه کوئینزلند، ساحل گلد، اولورو (Uluru) و دیگر مناطق دور افتاده استرالیا، همانند بیابان تاسمانی، از دیگر مناطق محبوب آن هستند. حیات وحش منحصر به فرد استرالیا نیز، عامل مهم دیگری برای گردشگران،در سفر به این کشور است. استرالیا، سرزمین موج سوارهاست و هر ساله مسابقات مهمی در سطح حرفه ای و آماتور در سواحل زیبای این کشور برگزار می شود.

دیواره بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef) که در شرق کشور استرالیا و در اقیانوس آرام قرار داشته، به عنوان بزرگترین دیواره مرجانی دنیا شناخته شده و دارای اکوسیستم خارق العاده ای است. این مجموعه بزرگ، شامل بیش از سه هزار صخره و نهصد جزیره مختلف است که به صورت نواری در در دریای مرجان در شرق ایالت کوئینزلند کشیده شده و در مجموع بیش از سیصد هزار کیلومتر گستردگی و ۲۶۰۰ کیلومتر طول دارند. بیشتر مساحت این مجموعه،در قالب یک پارک ملی دریایی از سوی دولت استرالیا حفاظت شده‌است. این مجموعه در سال ۱۹۸۱ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است.

    دیواره بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef) در شرق استرالیا

۱۰ حقیقت جالب درباره استرالیا

در این قسمت هم ۱۰ حقیقت جالب، شنیدنی و عجیب که شاید کمتر در مورد این کشور شنیده باشید، را برایتان بازگو می کنم.

۱٫ استرالیا بی اندازه بزرگ است

شاید تا وقتی قدم به سرزمین استرالیا، نگذاشته باشید تصور کنید که می توانید از ابتدا تا انتهای این کشور را با وسیله نقلیه شخصی یا سفر های زمینی، در طول چند روز اقامتتان طی کنید، اما اینگونه نیست. با مساحت بیش از ۷٫۶ میلیون کیلومتری این کشور، سفر زمینی از شرق به غرب آن، نزدیک به سه هفته طول می کشد. البته برای ماجراجویان و کسانی که علاقه مند به سفرهای جاده ای هستند، استرالیا کشوری هیجان انگیز به شمار می رود. استرالیا ممکن است یکی از بزرگ ترین کشورهای جهان باشد، اما این کشور دارای یکی از کمترین تراکم های جمعیتی در جهان است. این یعنی در این کشور تنها ۳٫۰۳ نفر در هر کیلومتر مربع وجود دارد. برای قرار دادن این نسبت در یک تصویر بزرگ تر، شاید بد نباشد بدانید که این نسبت در ایالات متحده ۳۲٫۳ نفر، در انگلستان ۲۶۲ نفر، در آلمان ۲۲۶ و در فرانسه ۱۱۸ نفر در هر کیلومتر مربع است. ششمین کشور بزرگ دنیا که در قاره مخصوص خودش قرار دارد، به حدی بزرگ است که کل کشور های اروپائی حوزه شینگن به راحتی در درون استرالیا جای می گیرند. البته این مساحت زیاد به خودی خود، باعث به وجود آمدن فرصت های بیشماری برای مسافران است، به صورتی که سفر به یکی از ایالت های این کشور، برابر با سفری به دور ایران است.

۲٫ دومین تولید کننده طلا در جهان

برای سال های متمادی کشوری نظیر آفریقای جنوبی با معادن طلای فراوان خود در رتبه نخست تولید این فلز قیمتی قرار داشت. اما بر طبق آمار بانک جهانی در سال ۲۰۱۶ کشورهای چین، استرالیا و روسیه گوی سبقت از این کشور را ربودند. استرالیا سالانه ۲۷۰ تن طلا تولید می کند و پس از چین با تولید ۴۵۵ تن طلا در رتبه دوم جهان قرار می گیرد. معادن عمده این کشور در نیو ساوت ولز، کوئینزلند، استرالیای جنوبی، تاسمانیا و غرب استرالیا قرار دارند. بزرگترین معدن این کشور، گلدن مایل بزرگترین تولید کننده فلزات گرانبها است و حدود ۲۲ هزار فرصت شغلی برای مردمان این منطقه ایجاد کرده است. معادن طلا نیاز به کار زیادی برای تولید مواد معدنی باارزش دارند و هزینه‌های استخراج معدن از نظر دستمزد و خدمات نیز بالاست. به همین خاطر استرالیا هر چند از نظر منابع طلا حتی در بین ۱۰ کشور اول دنیا هم قرار ندارد اما از نظر تولید در رتبه دوم و حتی بالاتر از ایالات متحده ای قرار گرفته که بیشترین معادن و ذخائر طلای جهان را دارد.

    کشف و تولید طلا از گذشته های دور در کشور استرالیا

۳٫ حیات وحش استرالیا

استرالیا یکی از شگفت انگیزترین کشورها از نظر گونه های گیاهی و جانوری در دنیا به شمار می رود و شاید تنها کشوری که بتواند از این نظر با آن ها برابری کند، برزیل و جنگل های آمازون آن باشد. به خاطر موقعیت جغرافیایی خاص استرالیا و دور افتادن این قاره از سایر نقاط دنیا، شاهد حضور جانوران بومی عجیب و منحصر به فردی در آن هستیم. برخی از این جانوران، نظیر کوآلا و کانگورو، دوست داشتنی و در ظاهر بی آزار هستند اما برخی دیگر در هنگام حمله یا دفاع بسیار مرگبار واکنش نشان می دهند. زیستگاه جانوران مخوف استرالیایی متفاوت است. بعضی از آنها در دریا و عده ای دیگر در خشکی زندگی می کنند. اکثر این موجودات از خصوصیات مرگبار خود برای صید غذا استفاده می کنند؛ طعمه ای که می تواند یک جانور دیگر یا حتی یک انسان باشد. از حیوانات مرگبار و کشنده استرالیا می توان به ماهی سنگی (مرگبارترین ماهی دنیا)، مار خشکی تایپان که نمونه آن فقط در این کشور یافت می شود و هر یک قطره از سم آن می تواند باعث مرگ ۱۰۰ انسان شود، عنکبوت پشت قرمز، تمساح های مخوف آب شور استرالیا و شیطان تاسمانی اشاره کرد که گوشتخواری بسیار خطرناک است. البته حیوانات بی آزاری همچون پلاتیپوس (Platypus)، شترمرغ استرالیایی، کوئوکا نوعی کیسه دار که در استرالیا زندگی می کند و به خوش اخلاقترین جانور دنیا معروف است، نیز در این کشور وجود دارند.

    سلفی گردشگران با کوئوکا خوش اخلاق ترین جانور دنیا

۴٫ کوه همیشه سوزان

در نزدیکی منطقه وینگن در ایالت نیو ساوت ولز، کوهی وجود دارد که نزدیک به ۵۵۰۰ سال است که در حال سوختن است. کوه سوزان نام رایج تپه وینگن بوده و از این جهت به آن سوزان می گویند که رگه زغال سنگ موجود در آن، دائما بدون شعله در حال سوختن است. هیچکس به درستی نمی‌داند در ابتدا، چه عاملی باعث آغاز سوختن رگه ذغالی شده، که در زیر پوسته خارجی کوه سوزان استرالیا قرار دارد. آتش اين كوهستان پنج هزار و ۵۰۰ سال است كه درحال سوختن است و قديمی ترين آتش سياره زمين محسوب مي‌شود. طبق گفته های مردم قبیله‌ Wanaruah، بومیان این منطقه، هزاران سال از این آتش برای گرما، آشپزی و ساخت ابزار استفاده کرده‌اند. در سال ۱۸۲۸ مهاجرین اروپایی به گمان نادرست که این آتش حاصل فعالیت‌های آتشفشانی است، این کوه را برای نخستین بار کشف کردند. البته برخی از محققین معتقدند، جرقه‌ نخست این آتش می‌توانسته در نتیجه‌ برخورد صاعقه، آتش‌سوزی جنگل، احتراق خود به خودی یا حتی تجربه و آزمایش بومی‌ها با آتش، بوده باشد.گرچه این منطقه قابل سکونت نیست، اما علیرغم دمای سطحی حدود ۳۵۰ درجه‌ آن و بوی تند و زننده گوگرد در هوا، این مکان به جاذبه‌ گردشگری ایالت نیو ساوت ولز تبدیل شده است. جالب است بدانید، نمونه مشابهی از این کوه در کشور خودمان ایران هم وجود دارد که در استان خوزستان و شهر رامهرمز واقع بوده و به تشکوه معروف است.

   کوه همیشه سوزان در ایالت نیو ساوت ولز استرالیا

۵٫ بزرگراه شماره یک استرالیا، دومین بزرگراه طولانی دنیا

بزرگراه شماره یک استرالیا با طول ۱۴۵۰۰ کیلومتری خود (۹۰۰۰ مایلی) عنوان طولانی ترین بزرگراه ملی استرالیا و دومین بزرگراه طولانی دنیا را از آن خود کرده است. این بزرگراه از سیدنی شروع می‌شود و در جهت جنوب به ملبورن و سپس از طریق بزرگراه پرنس به آدلاید می رود. از آدلاید در جنوب استرالیا، از طریق مجموعه ای از شبکه های بزرگراهی، به پِرت در غرب استرالیا متصل می شود. از غرب استرالیا نیز، این بزرگراه با تغییر مسیر به سمت سمت شمال شرق به بندر داروین منتهی می شود. مقصد پایانی این بزرگراه طولانی، شهر برنی در ساحل شمال غربی تاسمانی است. این بزرگراه که در طول خود از مناظر زیبای کشور استرالیا عبور کرده از سال ۱۹۵۵ تا کنون مورد استفاده قرار گرفته است. بزرگراه مذکور از کنار مناطق ساحلی استرالیا می گذرد و با عبور از تمامی ایالات از جمله بریزبن (Brisbane) و داروین (Darwin) هر روز حدود یک میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند. گفتنی است بزرگراه سراسری پان آمریکن (Pan American) با طول ۳۰ هزار کیلومتر، که از کانادا در آمریکای شمالی آغاز می شود و به جنوب آرژانتین در آمریکای جنوبی ختم می شود، به عنوان طولانی ترین بزرگراه جهان شناخته می شود.

    بزرگراه شماره یک استرالیا با طول ۱۴۵۰۰ کیلومتر

۶٫ از اولورو بالا نروید

اولورو (Uluru) یکی از بزرگترین صخره های سنگی دنیا و از جاذبه های مشهور گردشگری کشور استرالیا به شمار می رود. این تخته سنگ که با نام صخره ی آیرز (Ayers Rock) هم شناخته می شود، از بزرگترین صخره های ماسه ای در جهان بوده که در استرالیا واقع شده است. این منطقه در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار دارد و جایگاه مردم بومی آنانگو به شمار می آید. هر ساله گردشگران زیادی از سرتاسر جهان برای دیدن و بالا رفتن از آن به محلی با نام آلیس اسپرینگز (Alice Springs) می آیند. به طور متوسط در هر سال ۳۵ نفر به خاطر بالا رفتن از این تخته سنگ ۳۴۸ متری، جان خود را از دست می دهند. در این منطقه مردمانی زندگی می کنند که انانگو (Anangu) نام دارند. این مردمان صخره اولورو را مقدس می دانند و عقیده دارند که توریست ها نباید از آن بالا بروند و این کار گردشگران، آن ها را آزرده خاطر می کند. پس لطفا از اولورو بالا نروید.

    صخره سنگی اولورو با ۳۴۸ متر ارتفاع

۷٫ سومین تولید کننده اورانیوم در جهان

اورانیوم در زمینه‌ی نیازهای امروزی بشر بسیار کاربردی‌تر از هر ماده‌ی معدنی دیگری است. نیاز به اورانیوم با توجه به علاقه روزافزون کشورها برای توسعه دادن نیروگاه های اتمی خود، به عنوان یکی از مهم ترین مواد معدنی در دنیا شناخته می شود. کشور استرالیا پس از قزاقستان و کانادا با تولید بیش از ۶۶۸۹ تن اورانیوم در سال، سومین تولیدکننده بزرگ این فلز در جهان به شمار می رود. استرالیا از سال ۱۹۵۴ تا کنون اورانیوم استخراج می‌کند. سه معدن مهم و فعال این کشور، در زمینه استخراج این فلز با ارزش، معدنRanger، معدن Olympic Dam و معدن Four Mile می باشند. از میان این سه معدن، معدن المپیک دم که در شمال آدلاید استرالیا قرار دارد، دومین معدن بزرگ اورانیوم در جهان شناخته شده است. عمر این معدن ۵۶ سال بوده و از معادن قدیمی این کشور هم به شمار می رود.

    ذخایر عظیم اورانیوم در استرالیا

۸٫ دریاچه هیلیر شاهکار طبیعت

کشور استرالیا به سواحل و دریاچه های متعددش معروف است، اما در خاک این کشور دریاچه ای وجود دارد که در نوع خود در جهان متمایز است. در کشور استرالیا و در ایالت استرالیای غربی، چندین دریاچه وجود دارد که زیبا و معروف ترین آن ها هیلیر (Lake Hillier) نام دارد. اولین موردی که هنگام دیدن این دریاچه جلب توجه می‌کند، رنگ زیبای صورتی آن است که به‌صورت دائمی وجود دارد و حتی زمانی که مقداری از این آب را درون لیوان بریزید، باز هم شاهد تغییر رنگ آن نخواهید بود. تاکنون دلیل قطعی برای ایجاد چنین رنگ زیبایی پیدا نشده است، اما گمان می‌رود به دلیل وجود نوعی جلبک به نام دونالییِلا (Dunaliella) و هلیوباکتریوم باشد. این مکان زیبا سالانه پذیرای تعداد بسیاری از زوج های جوان است. مناظر رویایی و رنگ رمانتیک این پدیده طبیعی، باعث شده تا به شدت مورد توجه عروس و دامادهای جوان قرار بگیرد. علت نام گذاری این دریاچه به سال ۱۸۰۲ و کاپیتانی انگلیسی به نام متیو فلایندرز برمی گردد که برای اولین بار در این سال از این دریاچه زیبا دیدن کرد. این کاپیتان انگلیسی، یک ‌بار دیگر در ماه مه سال ۱۸۰۳ از این دریاچه بازدید کرد و این بار به دلیل مرگ یکی از خدمه‌اش به نام ویلیام هیلیر بر اثر اسهال خونی در همان زمان، نام این شخص را بر روی دریاچه گذاشت.

    دریاچه صورتی رنگ هیلیر در ایالت استرالیای غربی

۹٫ کانگورو حیوان ملی استرالیا

در هر کشور نشان ملی یا نماد ملی از فرهنگ و باور مردمان در گذشته ها شکل می گیرد. از خرافات گرفته تا یک اتفاق خاص و یا حتی یک حیوان می تواند به عنوان نماد ملی یه کشور در نظر گرفته شود. نشان ملی استرالیا  از شش بخش که هر کدام نمایانگر یکی از ایالت‌های استرالیاست و کانگورو و شترمرغ استرالیایی تشکیل شده است. کانگوروها، پستانداران بسیار محبوبی هستند که سالانه گردشگران بسیاری برای دیدن آن‌ها از نزدیک، به استرالیا سفر می‌کنند. کانگورو می‌تواند به کمک پاهایش پرش‌های بلندی انجام دهد. طول این پرش ها گاها به هفت متر هم می‌رسد. دم کانگوروها بلند و عضلانی بوده و نوع ماده آن هم دارای کیسه ایست که نوزاد کانگورو پس از به دنیا آمدن به داخل آن رفته و در آنجا از شیر مادر تغذیه می‌کند. نکته جالبی که در مورد کانگوروها در استرالیا وجود دارد، تعداد بالای آن ها است. در استرالیا به ازای هر استرالیایی، ۲ کانگورو وجود دارد که بیشتر آن ها هم در نواحی مرکزی استرالیا و در دشت ها و بیابان ها و حتی سواحل این کشور ساکن هستند.

    کانگورو حیوان ملی استرالیا

۱۰٫ ملبورن شهر ورزش های جهان

ملبورن دومین شهر پر جمعیت استرالیا (پس از سیدنی) و مرکز ایالت ویکتوریا با ۸۸۰۶ کیلومتر مربع مساحت در جنوب شرق استرالیا قرار دارد. این شهر ۴ میلیون نفری، پس از ونکوور کانادا و وین اتریش بهترین شهر برای زندگی در دنیا است. سفر به ملبورن، می تواند یک سفر خاطره انگیز باشد و شما را با روح و فرهنگ استرالیا آشنا کند. این شهر به اندازه ای دیدنی بوده و فضای آن شاد است که به هیچ وجه از اقامت در آن پشیمان نخواهید شد. در سال ۱۹۵۶، ملبورن اولین میزبان بازیهای المپیک در خارج اروپا و آمریکای شمالی شد. ملبورن یکی از آن شهرهایی در جهان است که ورزش در آن همه گیر است و در واقع پایتخت ورزشی غیر رسمی استرالیا محسوب می شود. ملبورن تنها شهر جهان با ۵ امکانات استاندارد بین المللی ورزشی است. این شهر رکورد پیوستن به مسابقات کریکت را با ۹۰۸۰۰ تماشاچی در سال ۱۹۶۱ داشته است. این شهر زیبا برای ما ایرانی ها هم پرخاطره و غرور انگیز است و دلیل آن هم به ۸ آذر سال ۱۳۷۶ برمی گردد. بله درست حدس زدید، بازی حماسی و خاطره انگیز ایران و استرالیا که در پایان آن مسابقه، ایران بعد از ۲۰ سال توانست بار دیگر جواز حضور در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه را کسب کند. بازی که برای هر ایرانی و دوست دار ورزش، تا سالیان سال خاطره انگیز بوده و خواهد بود.

    ملبورن دومین شهر بزرگ استرالیا

ارسال دیدگاه




پربازدید ترین مطالب
  • ماه
  • فصل
  • کل
پر بحث ترین ها
کلیه حقوق سایت متعلق به سایت توریسم 7 می باشد.
طراحی قالب وردپرس : پرشین تیک