به سایت "سایت توریسم 7" خوش آمدید.
امروز پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

10 حقیقت جالب درباره نیجریه

سایت توریسم 7

۱٫ بزرگترین اقتصاد قاره سیاه و بیشترین فقیر

نیجریه در کنار دو کشور مصر و آفریقای جنوبی از اقتصادهای بزرگ قاره آفریقا محسوب می شوند. نیجریه در کنار این اقتصاد بزرگ، یکی از کشورهایی است که بیشترین فساد اداری را در جهان دارا است. فسادی که باعث شده با تولید ناخالص ۲۹۵ میلیاردی و فروش بالای نفت که این کشور را تبدیل به هشتمین قدرت بزرگ نفتی دنیا کرده، اما هفتاد درصد مردم آن زیر خط فقر زندگی کنند. قدرت همواره در طول تاریخ با فساد همراه بوده است و بی‌تردید این فساد در اقتصاد کشوری مانند نیجریه که دسترسی آسان و آزاد به منابع نفتی در آن وجود دارد، به ‌مراتب عمیق‌تر خواهد بود. در آخرین رده‌بندی ۱۶۸ کشوری که در نظرسنجی آماری مؤسسه «شفافیت بین‌الملل» در زمینه فساد حکومتی شرکت داشته‌اند، نیجریه در رتبه ۱۳۶ قرار داشت. به نقل از هفته ‌نامه خبری اکونومیست، اگر نیجریه فساد دولتی و حکومتی خود را به کشور مالزی نزدیک کند، تا سال ۲۰۳۰، اقتصاد آن تا ۳۷ درصد بزرگتر از حجم فعلی رشد خواهد کرد. اما اگر تا آن سال نتواند وضعیت فساد دولتی خود را بهبود بخشد، گرداب فساد، سالانه ۲۰۰۰ دلار از درآمد هر فرد نیجریه‌ای را در خود فرو خواهد برد.

۲٫ رسم و رسوم عجیب در مورد ازدواج

مراسم نامزدی و ازدواج در هر کشوری، سنت ها و فرهنگ های خاص خودش را دارد ولی در هیچ جای دنیا به مانند کشورهای آفریقایی، این سنت نمی تواند عجیب باشد. در کشور نیجریه و البته در برخی قبایل این کشور، رسمی به نام شارو وجود دارد. در این کشور پسری که به سن ازدواج رسیده و قصد زن گرفتن دارد را در انظار مردم کتک می‌زنند. یک فرد قلدر پسر را کتک می‌زند و داماد مجبور است علائم درد و رنج خود را پنهان کند. اگر او بتواند با موفقیت کتک‌ها را تحمل کند، پس تبدیل به مرد شده است و اگر شکست بخورد نمی‌تواند همسری اختیار کند. از دیگر رسوم جالب در مورد ازدواج در این کشور می توان به قبیله وُدابه اشاره کرد. در این قبیله به جای زنان، مردان خود را آرایش می کنند و معتقدند زن‌ها باید طالب و دنبال مردان باشند و خواستگاری و پسندیدن نیز از سمت دختران صورت می گیرد. همچنین در نیجریه شما می توانید از این که کسی درخواست ازدواج شما را رد کند، شکایت کنید و اگر کسی قول ازدواج داده و بعد زیر آن بزند، زندانی خواهد شد.

     رسم عجیب ازدواج در قبیله وُدابه کشور نیجریه

۳٫ ایدز و مالاریا بلای جان نیجریه ای ها

بیشترین مبتلایان به بیماری ایدز در جهان در قاره آفریقا، آن هم در جنوب این قاره قرار دارند. کشور نیجریه بنا به تعداد کسانی که دچار این بیماری ویروسی هستند، بعد از آفریقای جنوبی در رده دوم کشورهایی در دنیا قرار دارد، که بیشترین مبتلایان به ایدز را دارند. نزدیک به ۵ درصد جمعیت این کشور به این بیماری آلوده شدند و این فقط آماری است که دولت نیجریه و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده اند. همچنین از نظر میزان مرگ بر اثر این بیماری، نیجریه در رتبه نخست است و آفریقای‌جنوبی، رتبه‌‌ بعدی را در اختیار دارد. بر طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، زنان در این گونه کشورها بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. گفتنی است تب زرد و بیماری مالاریا نیز از بیماری های رایج در این کشور بوده و در مناطق روستایی نشین نیجریه، سالانه جان ده ها هزار نفر را می گیرد.

۴٫ بُوبُو لباس مخصوص نیجریه ای ها

مردم نیجریه یکی از معدود کشورهایی در دنیا هستند که از فرهنگ غنی خود به ویژه پوشیدن لباس های سنتی شان دست نکشیده اند. مردمان این کشور تقریبا در تمام مراسم اداری و تشریفاتی پوششی به نام بُوبُو را بر تن دارند که همراه با زیورآلات خاص خودشان است. وقتی یک نیجریه ای را به مراسمی دعوت می کنید، می بینید که او هرگز در کت و شلوار و یا لباس های غربی ظاهر نخواهد شد، بلکه او با لباس رسمی خود بوبو و مهره های تزئینی و صندل آفریقایی زیبایش ظاهر می شود. همچنین یکی از نکات قابل توجه و جالب در مورد لباس پوشیدن مردم نیجریه، کیفیت پارچه هایی است که بیشتر این بوبو ها را از آن ها تهیه می کنند. طرح های خاص و البته سختی که حتی تقلید از آن، در کشوری مانند چین نیز سخت است. نیجریه دارای پارچه های متنوعی برای تمام سنین و قومیت های مختلف است. پارچه های این کشور، کیفیت خوبی داشته و از نظر طرح بسیار خاص هستند. شاید این مدل از طرح ها را به سختی بتوانید در جایی دیگر بیابید.

    بُوبُو لباس سنتی مردم کشور نیجریه

۵٫ صخره زوما

به مشابه بومیان استرالیایی که به اولورو افتخار می کنند و آن را نماد استرالیا می دانند، مردمان کشور نیجریه هم به تخته سنگ صاف و یک تکه زوما فخر می فروشند. صخره زوما یکی از شگفتی های طبیعت بوده و در شمال پایتخت نیجریه، در شهر آبوجا قرار گرفته است. این تخته سنگ به قدری بزرگ است که به‌راحتی از مسیر جاده‌ای آبوجا به کادونا قابل‌ مشاهده است. این تخته سنگ در مقایسه با نمونه استرالیایی خود با ۷۲۵ متر ارتفاع، دو برابر اولورو بلندتر است اما از نظر عرضی، تقریبا یک سوم آن است. این ساخته طبیعت به علت وجود چهره انسان در خود، بسیار منحصر به فرد و جذاب است. شکل ظاهری انسان چون به طور مستقیم در جهت نور خورشید قرار دارد، چشم انداز جالبی پدید آورده است. صخره زوما برای ماجراجویانی که به صخره نوردی علاقه دارند، بسیار ایده آل است. صعود از این صخره به دلیل شیب بالایی که دارد، خطرناک است و برای کسانی که آمادگی ندارند، ممکن است خطرساز باشد.

    صخره زوما در شمال شهر آبوجا

۶٫ ناامن ترین کشور جهان

مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی که با عنوان گردشگری جهانی منتشر می کند، کشور نیجریه را در صدر فهرست ناامن ترین و خطرناک ترین کشورهای جهان قرار داده است. به گونه ای که کشورهایی به مانند پاکستان، عراق و حتی سوریه در رتبه های بعدی این فهرست قرار گرفته اند. مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) نام یک نهاد جهانی معتبر است که مقر آن در سوئیس واقع شده است. براساس این گزارش تحقیقی، کشورها در فهرستی بر اساس «میزان برخورداری از امنیت»، رتبه بنده شده اند که در بالاترین مکان آن، به ترتیب کشورهای اسکاندیناوی همچون دانمارک، ایسلند، فنلاند، سوئد، قطر و امارات عربی متحده به عنوان امن ترین کشورها و در پایین ترین مکان این فهرست نیز، نیجریه به عنوان خطرناک ترین کشور قرار گرفته است. حضور و فعالیت مداوم و آزادانه گروه های شبه نظامی و تروریستی همچون القاعده و بوکوحرام در نیجریه، دلیل اصلی بودن این کشور در صدر این فهرست است.

    شبه نظامیان بوکوحرام در کشور نیجریه

۷٫ پارک ملی یانکاری

در شمال شرقی کشور نیجریه، پارک ملی یانکاری قرار گرفته که مشهورترین مکان توریستی این کشور محسوب می شود. یانکاری، پارک بزرگ حیات وحش است که انواع مختلف گیاهان و جانوران در آن زندگی می کنند. این پارک میزبان ۵۰ گونه پستاندار و ۳۵۰ گونه پرنده است. همچنین با داشتن چهار چشمه آب گرم، مکانی مناسب برای تفریح گردشگران است. مسئولان این پارک ایام بین ماه های نوامبر (آبان) و می (اردیبهشت) را بهترین زمان برای مشاهده حیوانات پیشنهاد می کنند. در این پارک حیواناتی همچون انواع فیل ها، شیر، کروکودیل ها، غزالهای کوچک آفریقایی، کرگدن ها، اسب های آبی، میمون های خاص آفریقایی و دیگر حیوانات اهلی و وحشی زیبا را می توان مشاهده کرد. این پارک ملی محبوب ترین مقصد گردشگری در کشور نیجریه شناخته شده و نقش مهمی در توسعه و ترویج گردشگری و اکوتوریسم در نیجریه دارد.

    پارک ملی یانکاری مشهورترین مکان توریستی کشور نیجریه

۸٫ آشپزی در نیجریه

 غذاهای نیجریه شامل بسیاری از غذاهای بومی قاره آفریقا و مقدار کمی از چاشنی‌ها و ترشی‌ها است که در غذاهای متنوع استفاده می‌شوند. یکی از مشهورترین غذاهای این سرزمین، آکارا است که یک خوراک ساده و گیاهی است. آکارا از گلوله‌های سرخ شده و یک سس فلفل ویژه درست می‌شود. غذای سنتی دیگری که مورد علاقه مردم نیجریه هست،  Jollof Rice است. این غذای خوشمزه و بی‌نظیر حس چشایی شما را تقویت خواهد کرد و ترکیبی از برنج و ادویه‌جات است،که همیشه همراه با مرغ سرخ‌شده و یا گوشت گاو سرو می‌شود. وعده‌های غذایی در این کشور، معمولا با سالادهای رنگارنگ که از سبزیجات تهیه شده، آغاز می شود.

    آکارا مشهورترین غذای کشور نیجریه

۹٫ خیابان گردی با کفتارها

گردشگرانی که به نیجریه سفر می کنند، معمولا با صحنه های عجیبی در خیابان های این کشور مواجه می شوند. در کشورهای اروپایی و آمریکایی زندگی کردن با حیوانات پدیده ای شایع است، به طوری که هر خانواده ای در محل زندگی خود از یک حیوان اهلی مراقبت می کند. اما در کشوری به مانند نیجریه این حیوان اهلی، جای خودش را به یکی از وحشی ترین حیوانات آفریقا یعنی کفتار می دهد. خیابان گردی با کفتار وحشی در آفریقا یکی از تفریحات مردمان این کشورها شده است. آن ها با رام کردن این جانوران وحشی، مثل حیوانات خانگی با آنها زندگی می کنند. خیابان های نیجریه پُر است از انسانهایی که با کفتارهایشان در شهر قدم می زنند و هرکجا می خواهند می روند و هیچ قانونی برای ممنوعیت آن ها وجود ندارد. خیابان گردی با کفتارها منظره هایی ایجاد می کنند که عجیب و در عین حال ترسناک به نظر می رسد.

۱۰٫ ماکوکو خطرناک ترین شهر شناور دنیا

ماکوکو شهری زاغه نشین بر روی مردابی در کناره های اقیانوس اطلس است که با تمام شهرهایی که دیدید یا اسمش را شنیده اید، به کلی متفاوت است. در این زاغه پهناور و گسترده که روی آب قرار دارد و در مجاورت پلی در نیجریه ساخته شده است، ده ها هزار نفر در خانه های سست و زهوار در رفته ناامنی زندگی می کنند، که روی پایه های فلزی ای ساخته شده اند. اگر چه تا به الان هیچ سرشماری رسمی در این شهر صورت نگرفته ولی تخمین زده می شود که بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار نفر در ماکوکو زندگی می کنند. ماکوکو در گذشته، دهکده ماهیگیری بسیار کوچکی بود که ساکنان آن، از راه صید ماهی امرار معاش می کردند. اما با گسترش شهرنشینی، ساخت و سازهای غیرقانونی و غیراستاندارد در ماکوکو انجام گرفت و این دهکده تبدیل به شهر شد.

جمعیت این شهر را امروزه بیشتر، کارگران مهاجری تشکیل می دهند که از کشورهای آفریقای غربی به نیجریه مهاجرت کرده اند تا بتوانند زندگی بهتری برای خود و خانواده شان بسازند. خانه هایی که روی آب قرار دارند، از چوب سخت و محکم ساخته شده اند و روی پایه های فلزی قرار گرفته اند که این فلزها در اعماق بستر آب هستند. با این وجود گذر زمان باعث فرسودگی بسیاری از آن ها شده است. در هر کدام از این خانه ها بین ۶ تا ۱۰ نفر زندگی می کنند و از آن جایی که بین این خانه ها آب وجود دارد، ساکنان شهر ماکوکو برای این که بتوانند در کانال ها رفت و آمد کنند، از قایق های چوبی و کَلک استفاده می کنند. البته از این قایق ها نه فقط برای حمل و نقل، بلکه برای فروش مواد غذایی، وسایل خانه و کلا فروش وسایل و کالا هم استفاده می شود. در واقع ساکنان، کالاهای خود را در این کلک ها می گذارند و برای فروشِ آن به کانال ها می آیند.

    ماکوکو خطرناک ترین شهر شناور دنیا

ارسال دیدگاه




پربازدید ترین مطالب
  • ماه
  • فصل
  • کل
آرشیو ماهیانه
پر بحث ترین ها
کلیه حقوق سایت متعلق به سایت توریسم 7 می باشد.
طراحی قالب وردپرس : پرشین تیک