فرسایش آب و باد تابلوی مریخی شگفت انگیزی را در حدود ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری چابهار به سمت بندر گواتر ایجاد کرده که به یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری ایران تبدیل شده است.
وجود کوههایی مریخی یا مینیاتوری در آن ناحیه منظرهای را ایجاد کرده که وقتی قدم در آن میگذاری، گویی به کره فضایی دیگر سفر کردهای.
در سمت چپ جاده کوههایی دیده میشود که به کوههای مینیاتوری یا مریخی و در زبان محلی به «کالانی» یا «آریا» معروفند؛ رنگشان به طرزی غیرمعمولی سفید و طوسی است و شبها منظرهای باورنکردنی را ایجاد میکنند.
وجود فسیل حیوانات دریایی بیانگر این است که این منطقه قبلا زیر آب بوده است. حتی تصور رانندگی در این جاده حال آدم را خوب میکند.
این کوهها از منحصر به فردترین کوههای ایران هستند و در لیست مراکز دیدنی سازمان میراث فرهنگی ثبت شده اند و به دلیل زیبایی شگفتانگیزشان در بین گردشگران داخلی و خارجی بسیار شناخته شده هستند.
قدمت این کوهها به ۴ تا ۵ میلیون سال قبل باز میگردد و رشته کوهی را تشکیل میدهند که دهها کیلومتر به سمت شرق امتداد دارد. این رشته کوه در ادامه کوههای زاگرس شکل گرفته و کوههایی را با ارتفاع متفاوت در خود جای داده است. در جایی شاهد کوههای ۵ متری هستیم و در نقطهای دیگر به ناگاه ارتفاع آنها از ۱۰۰ متر هم تجاوز میکند. جالبترین نکته این کوه ها، سختی و مقاومت آن هاست به گونهای که برای بالا رفتن از آنها باید تجربه صخره نوردی داشته باشید.
در این جاده رویایی وجود دو رنگ سبز دریا و ماسههایی سرخ رنگ و سفیدی کوه یکی از تابلوهای معجزه وار طبیعت ایران را نشان میدهد. میانه جاده را آبگیرهایی تشکیل میدهند که به سمت دریا صورتی رنگ و به سمت کوه خاکستری و نزدیک به سفید هستند.
ارسال دیدگاه